BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Bahreyn: İnsan hakları savunucusu twitten gözaltında

Ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından ve yönetim karşıtı gösterilerde öne çıkan isimlerden Nebil Recep attığı twitler nedeni ile gözaltına alındı. Recep Twitter'da Bahreyn'den IŞİD'e katılanların güvenlik kurumlarından olduğunu iddia etmişti.

Abone ol

Bahreyn'de önde gelen bir insan hakları savunucusu olan Nebil Recep hükümet kurumlarını "karalayan" twitler attığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi'ni yöneten Recep, Bahreyn Siber Suçlar bölümüne ifade vermek için çağrıldıktan sonra gözaltına alındı.

Ülkenin iç işleri bakanı Recep'in ifadeye çağrıldığını ve "suçlamaları kabul ettiğini" söyledi.

Suçlamalara söz konusu olan twitler ise açıklanmadı.

Ancak Recep'in Pazar günü attığı twitlerde IŞİD'e katılan bir çok Bahreynli'nin ülkenin güvenlik kurumlarından geldiğini iddia etmiş, bu kurumların kendisine İslam Devleti adını veren örgütün "ideolojik kuluçka makinesi" olduğunu söylemişti.

Twitter'da popüler olan Recep'in 240 bin takipçisi var.

Recep çoğunluğu Şii olan ancak Sünni bir hükümet tarafından yönetilen ülkede 2011'den bu yana meydanda gelen protestolarda ön saflarda idi.

Kral Hamid el Halife'yi eleştiren isimlerden biri olan Recep, protestolar nedeniyle iki yıl hapse mahkum olmuş, geçen Mayıs ayında salıverilmişti.

Recep'in bugün savcı karşısına çıkarılması bekleniyor.