BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli'den İlker Başbuğ'a sert sözler

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin gündeminde Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin harekatıyla ilgili yaptığı açıklamalar vardı. Başbuğ'un sözlerini eleştiren Bahçeli, 'TSK'nın başında bir komutan var ikinciye gerek yoktur' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin operasyonunun siyasete alet edilmemesi yönünde açıklama yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u hedef aldı. 'TSK'nın başında bir komutan vardır ikinci bir komutana gerek yoktur' diyen Bahçeli, Başbuğ'un sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi:

- BaşbuğZeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş. Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim? Varoluş yokoluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse, söyleyin bana neyin dert edecektir?

"TSK'NIN BAŞINDA DEĞERLİ BİR KOMUTAN VARDIR, İKİNCİSİNE GEREK YOKTUR"
- Biz sabrediyoruz, samimiyetle gelişmeleri takip ediyoruz. Bize göre TSK'nın başında halihazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur.

Bahçeli'nin diğer açıklamaları ise şöyle;

"ŞEHİDE HACİZ MİLLETE İHANETTİR"
Şehidimiz Musa Özalkan'a yönelik haciz girişiminde bulunulmasını derin bir üzüntü ile öğrendim. Adaletin yüz karaları, hukukun utanç kaynakları olduğunu açık seçik ifade ediyorum. Şehide haciz millete ihanettir. Şehit babalarının evlatlarının bayrağa sarılı naaşlarının hemen dibinde ağızlarından dökülen sözlere şahit oldukça duygulanıyorum.

"YÜZ BİNLERCE BOZKURT AFRİN İÇİN HAZIRDIR"
Kahraman askerlerimizin morallerini bozarak neyi amaçlıyorsunuz. Türk milleti yediden yetmişe o hendekleri kapatacak, ihanet çukurlarına hainleri gömecek kudrettedir. Ama, fakatlı cümlelerle devam edenler teröristlerin yanında duran ahmaklardır. Dün Kerkük için en az 5 bin bozkurt hazır dedim. Bugün de aynısını diyorum. Yüz binlerce bozkurt Afrin için hazırdır. 

DEMİRTAŞ'A SERT SÖZLER

Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Ankara'da PKK'nın ileri karakolu HDP'nin 3. kongresi yapılmıştır. Ankara'da teröre destek verilmiş, bebek katili selamlanmıştır. HDP'nin bir eş başkanı Afrin'deki hainleri kastederek halk kendini koruyor diyecek kadar gözü ve vicdanı karamıştır. Eski eş başkan ise faşist Türkiye'nin partisi olmadığını zırvalamıştır. Asıl faşist, asıl ırkçı belli ve meydandadır. Terör yandaşları Ankara'nın göbeğinde kutlama yapar gibi halaylar çekmiştir. Zeytin Dalı Harekatı aleyhine açıklamalar yapmışlardır. Sivillerin katledildiği alçakça iddia edilmiştir. 

"TÜRKİYE AFRİN'DE YEDİ DÜVELLE ADI KONMAMIŞ SAVAŞ HALİNDEDİR"

Türkiye Afrin'de yedi düvelle adı konmamış bir savaş halindedir. ABD ihanet ilişkilerini derhal sorgulamalıdır. Sonuç feci gelişmelere sebep olabilecektir. Türkiye ile ABD arasında diyalog kopar, temas kesilir eller tetiğe gider, silah konuşursa olacakları hesap eden var mıdır? Beyaz Saray açık açık söylesin. Dost muyuz, düşman mı? Devam mı, tamam mı? ABD Dışişleri Bakanı'nın bu sorulara nasıl cevap vereceği merak konusudur. 

"ALTTAN ALANIN KANI KURUSUN"

ABD'nin temas trafiği önümüzdeki süreçte çok şeye gebedir. Brüksel'de yaılacak NATO Savunma Bakanları toplantısında da Türkiye-ABD bakanlarının görüşüleceği ifade edilmektedir. Terör örgütüne verilen destek derhal kesilmelidir. Menbiç'ten teröristler çıkarılmalıdır, aksi halde Türkiye gereğini yapacak, bir şafak vakti terör yuvalarına yıldırım gibi saklanacaktır. Hiçbir ülke bu coğrafyalardaki varlığımızı hafife almasın. Bizden öncekiler medeniyetler müzesinde yerini almışken bir hala buradayız. Türkiye sivil kayıp hassasiyetini gözetmeseydi Zeytin Dalı Harekatı şimdiye kadar tamamlanmıştı. Alttan alanın kanı kurusun. Herkes ayağını denk alsın, kimse Türk milletine Menbiç'ten parmak sallamaya kalkışmasın. Kimse 3-5 çapulcu ile çağlar açıp kapatan bir milletin kahraman askerlerini bir tutmasın. 

Devlet Bahçeli'nin parmağındaki özel yüzüğe bakın!