BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Paşaya inanmadı

ABD baskısı nedeniyle mi bitti? Büyükanıt verdiği brifingte büyük konuştu. Ama Bahçeli inanmadı...

Abone ol

İNTERNETHABER

Kara harekatının neden bittiği tartışılırken MHP Lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında bu konuya değindi. Bahçeli, konuşmasının her satırında harekatın bitmesinde ABD'nin büyük rol oynadığını söyledi. MHP Lideri Bahçeli'nin sözlerinden, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın dünkü açıklamalarına inanmadığı ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt dün verdiği brifingte "Eğer harekatın sonlanmasında ABD baskısı varsa üniformamaı çıkarırım" demişti.

İşte Bahçeli'nin açıklamasından satır başları;

ABD HÜKÜMET ÜZERİNDEN BASKI UYGULADI

ABD Başkan Bush'un kara harekatına son verilmesi için Ak Parti hükümeti üzerinde baskı uyguladığını söyleyen Bahçeli, "Önce Savunma Bakanı Gates ikazda bulunmuştur. Ertesi gün ise Başkan Bush çok kaba ifadelerle Türkiyenin çıkıp gitmesine dair ultimatom vermiştir.

AKP yetkililerin ABD'ye "işimiz bitince döneriz, kimseyi dinlemeyiz" açıklamalaları basında ABD'ye rest çekildi başlıklarıyla yansımıştır. Ama ani çekilme herkeste hayal kırıklığı ve şaşkınlık yaratmıştır.

TÜRKİYE DIŞ BASKILARA MARUZ KALDI

Türkiye dış baskılara maruz kaldı diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu durum karşısında bu konulardaki tespit ve görüşlerimizi milletimizle paylaşmak ve önümüzdeki tuzaklarla dolu olan sürecimizi bütün çıplaklığıyla ortaya koymak istiyorum.

Başbakanın, operayon süresince gösterdiği eziklik ve kopukluk Türkiye'yi gelecekte baskılara maruz bırakmıştır."

HAREKATIN SONU HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

21 Şubat'ta başlayan harekat heyecan ve gururla karşılanmış. Kanlı terörün beli kırılacak umuduna kapılınmıştır. Böyle bir ortamda harekata ansızın son verilemesi, zor bir kargaşa süreci sonunda kamuoyuna duyrulması Türk millettinde derin bir hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Bu konuda ilgili kurumların kopukluğu ortaya çıkmıştır. Kaos şartları sınır ötesi operasyonun sona erdirilmesi ile devletin zirvesinde ortaya çıkmıştır. 

AK PARTİ HÜKÜMETİ ACZ İÇİNDE

AK Parti hükümeti terörle mücadele konusunda acz içindedir ve AK parti terörle mücadele konusunda hedef küçültmüştür

Barzani ve peşmerge güçlerinin PKK'ya sağladığı desteğin kesilmesi lazımdır. ABD'nin Türkiye bu konuda siyasi ve askeri destek vermesi gerekmektedir

Operasyonların kısa sürede sonlandırılması, PKK'ya karşı geniş çaplı bir imha planının olmadığını ortaya çıkarmıştır. Geniş çaplı plan yapılmalı ve güvenlik kuşağı oluşturulmalıydı.

AK PARTİ MİLLİ BİRLİK BERABERLİĞE LEKE SÜRDÜ

Operasyon sürerken Talabani'ye temsilciler gönderen AK Parti hükümeti, Türkiye'nin milli birlik ve bareberliğine leke sürmüştür. Sayın Başbakan ne kadar gizlese de gerçekler ilerideki zamanlarda mutlaka ortaya çıkacaktır.    

ABD, TÜRKİYE'NİN TEDBİRLERİNİ TEHDİT OLARAK GÖRDÜ

ABD, Türkiye'nin aldığı meşru tedbirleri tehdit olarak gördü. Geri çekilme ABD'nin Dışişleri Bakanın Hindistan'dan verdiği talimatla başlamıştır. Türk kamuoyu geri çekilmeyi Barzani'nin kanallarından öğrenmiştir.

TSK GÖRÜNTÜLERİ, PKK'YA İTİBAR KAZANDIRMIŞTIR

TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı harekatlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından sürekli bilgilendirilmiş. Kamuoyuna görüntü ve zahiyat bilgileri verilmiştir. Genelkurmay tarafından tahrip edilen hedefler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Bu açıklamalarda teröristleri uluslararası kamuoyunda gerilla sıfatına sokacak terimler kullanıldı. TSK açıklamasındaki bazı ifadeler PKK'ya itibar kazandırmıştır.

Muhabere ve lojistik tesisi gibi kavramlar kullanılması teröristleri savaşan taraf gibi gösterdi.

ABD SORUNU BARZANİ GÖZÜYLE GÖRDÜ

Türkiye'ye sınırlı bir çerçevede istihbarat veren ABD'nin terörün temizlenmesinin önüne set çeken ABD, sorunu Barzani'nin gözüyle görmüştür. Bu anlamda herkes gerçekleri görmelidir. ABD Türkiye'ye "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye" çalışıyor.

ERDOĞAN'IN MASKESİ DÜŞTÜ   

Barzani ile pazarlık başlatılması için yeni adımlar atılmıştır. AK Parti'nin mumu ya da ampulü bu konuda da yassıya kadar yanmış Başbakan'ın maskesi bir kere daha düşmüştür. Türk milleti, Türkiyenin önüne konulan tuzakları elbet bir gün görecektir.

TERÖRİSTLER PEŞMERGELERLE İÇ İÇE

Kuzey Irak'taki teröristler peşmergelerle iç içedir. Kuzey Irak'ta yuvalanan terör unsurlarının 3 bin ile 3 bin 500 arasında olduğu bilinmektedir. Son kara harekatında Zap kampı hedef alınmıştır. Bölgedeki 300 terörirstin 240'ının etkisiz hale getirildiği açıklanmıştır ve Türk birlikleri bölgeden tamamen çekilmiştir.

Başbakan'ın sınır ötesi operasyonda Irakla yapılan birlikteliği takdire şayan bulması en hafif tabirle siyasi kaypaklık olarak görülmektedir.