BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  DÜNYA

Bağdat'ta canlı bomba patladı, Meclis basıldı!

Bağdat'ta Şii halka yönelik intihar saldırısında 21 kişi öldü. Dini lider Mukteda el Sadr'ın destekçilerinden oluşan bir grup da parlamentoyu bastı.

Abone ol

Irak'ta siyasi kriz boyut değiştirdi. Bağdat'ta patlayan canlı bombadan sonra Irak'ta dini lider Mukteda el Sadr'ın destekçilerinden oluşan bir grubun parlamentoyu bastığı bildirildi. Bağdat'ta Şii hacılara yönelik saldırıda en az 19, Şii milislere yönelik saldırıda ise en az 2 kişi ölmüştü.

Reuters'ın haberine göre; yüzlerce Sadr destekçisi, Parlamento binası ve büyükelçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'nin dışında toplanıp, Dicle Nehri üzerindeki köprüyü geçti.

Grup, Parlamento'dan ayrılan vekillere atfen "Korkaklar defolsun" diye slogan atıyordu.  

Kontrol noktasındaki bir muhafız, göstericilerin girişten önce aranmadığını söyledi. 

Televizyonlar, protestocuları Irak bayrakları sallayarak, "Barış, Barış" diye slogan atarken yansıtan görüntüleri yayınladı.

SADR'DAN GÖSTERİCİLERE GREV TALİMATI

Olay yerinden bildiren Rudaw muhabiri, “Sadr bina önünde grev yapılmasını istedi, ancak benim konuştuğum sırada göstericiler yeşil bölgenin duvarlarını yıkmaya çalışıyor. Parlamenterler göstericilerden korkup parlamentoyu terketti.  Buradaki göstericiler kızgın ve parlamenterlerin halkın iradesiyle dalga geçtiğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.

"PARLAMENTERLER KAÇARKEN 'SİZ DE GİDİN' DEDİ"

Parlamento önünde göstericilerin arasında bulunan Rûdaw muhabiri Mustafa Goran, “Göstericiler ‘barış barış’ diye slogan atıp parlamentonun pencerelerini kırmaya çalışıyor. Parlamenterler kaçarken bizim de onlarla burayı terketmemizi söyledi”dedi.

 "YARGILANMALARINI İSTİYORUZ"

Göstericilerden biri, “Önce Maliki daha sonra Ammar Hekim'in sonu gelecek. Yargılanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Parlamento binası önünde göstericiler, “Canımızla, kanımızla Irak’a kurban oluruz” slaganları atıyor.

Bu arada, parlamentodaki oturumda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için oturum Salı gününe ertelendi.

Bölgede bulunan  araçlar, göstericiler tarafından tahrip edildi. 

BAĞDAT'TA İNTİHAR SALDIRISI! 21 ÖLÜ!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii halka yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Sivillere yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırında en az 21 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı. 

Associated Press'in haberine göre; saldırının hedefinde kutsal kabul edlien Kazımiyye'ye yürüyen Şii hacılar olduğu öne sürüldü. 

Irak güvenlik güçleri ise, saldırının bir pazarı hedef aldığını söyledi. 

Iraklı Şiiler, yedinci imam olarak kabul ettikleri Musa el-Kazım'ın bu yıl salı gününe tekabül edecek, ölüm yıl dönümü münasebetiyle başkentteki Kazımiyye bölgesinde bulunan mezarını ziyaret etmeye başladı.

Söz konusu ziyaret sebebiyle, Bağdat'ta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken bu çerçevede birçok yol da trafiğe kapatıldı.