BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Babalara park yasak mı?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Çocukların parkta babaları tarafından gezdirilmesini yasaklayan bir düzenleme mi var?" diye sordu.

Abone ol

Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "1 Nisan 2014 tarihinde Ankara Bahçelievler Fatih Terim Parkında, iki buçuk yaşındaki oğlunu gezdirmekte olan bir viyola sanatçısına, parka girişinden çok kısa bir süre sonra iki polis memuru yaklaşarak, biraz önce parktaki kadınlardan aldıkları ihbarda tarif edilen eşgale uyduğunu ve kadınların kendisinden rahatsız olduklarını ifade ettiklerini belirtmişlerdir" dedi.

Çocukların parkta babaları tarafından gezdirilmesini yasaklayan bir düzenleme olup olmadığını öğrenmek isteyen Gök, şöyle dedi:

"İhbarı alan polis karakolu hangisidir? Değerlendirmeyi kim yapmış ve anılan parka ekip göndermiştir? İhbar eden, kadınlara nasıl bir geri bildirimde bulunulmuştur?

Önergeye konu olan ihbarlar üzerine, çocuklarını parkta gezdiren babaların rahatsız edici sorulara muhatap edilmelerini doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, ciddi olmayan ve haklılık payı bulunmayan ihbarların değerlendirilmesinde ciddi davranılması için ne önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Parkın sadece kadınların yararlanmasına açık, erkeklere yasak olduğu bir yazılı ya da sözlü talimat mevcut mudur?

Bu çerçevede erkeklerin ve kadınların aynı parkta bulunmamaları, ayrı parkları kullanmaları konusunda bakanlığınız nezdinde bir talepte bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa ne yanıt verilmiştir?"