BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırımdan bomba açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu. Başkan çok önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, istifa etmeyeceğini açıklayarak, ''Görev sürem bitene kadar buradayım'' dedi. Yeni sezon için iddialı açıklamalarda bulunan Yıldırım, "İyi oyuncular alacağız. Hiçbir fedakaarlıktan kaçmayacağız." diye konuştu.

Başkanın hedefinde Rüştü vardı. Yıldırım, Rüştü'nün Kasımpaşalı futbolcuları arayarak "Fenerbahçe'yi yenin" dediğini iddia etti. Yıldırım ayrıca Rüştü'nün Bursa'da yediği gollerin şaibeli olduğunu savundu. Daum'un geleceği hakkında konuşan Yıldırım Alman hoca hakkında şu ana kadar karar almadıklarını belirtti.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu kaçan şampiyonluğun ardından bugün kameraların karşısına geçti. Aziz Yıldırım şöyle konuştu:

Değerli Fenerbahçeliler. Üzüntülüyüz, haketmediğimiz bazı davranışlarla karşı karşıyayız. 1 yıl bizi tenkit edenlerin bugün bizim doğru yaptığımızı söylemesi beni şahsım olarak mutlu etmiştir. Pazar günü yaşanan maçın sonunda bir topu üç direğinin arasından geçirmiş olsaydık mutluluğu yaşayacaktık. Basın da Fenerbahçe'nin başarısı konuşalacaktı.

MELİH GÖKÇEK KARAR VERSİN

MELİH GÖKÇEK'İN YILDIRIM'A CEVABINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Aziz Yıldırım'ın eleştiri oklarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de vardı. Yıldırım Gökçek'e şöyle seslendi:

Her yerde Fenerbahçe aleyhine yazılar veya söylemler duymuşuzdur. Bunu ben Fenerbahçeliyim diyenlerin yapması da acıdır. Önce can sonra canan d iyen Melih Gökçek, Bursaspor şampiyon olsun diyebilmektedir. Bu can ile canan ilişkisinde Bursaspor'un yeri neresidir. Sayın Gökçek siyasetçisidir. Siyasetçi bir kulübün başkanı olamazlar.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Sayın Gökçek, "Bizim futbolcumuza telefon edilip para teklif edilmiştir" diyebilmiştir. Ben de diyorum, acaba bunları kendileri mi yaptı? Bir amigonun söylediklerini televizyonlardan izledik. Peki bu amigo kimle görüşmüş. Biz bu amigoyla ilgili savcılığa suç duyurusu yapacağız. Şampiyon oluruz korkusuyla bütün ligi şaibeli hale getirdiler. Evet biz hakemlere tenkitleri yaptık. Bugün yine yapıyoruz. Bazı hakemlerin yeteneksiz olduğunu söyledik. Yine de söyleriz. Başka kulüpler de bunu dedi.

YA SİYASET YA SPOR ADAMI OL!

Ankaragücü yöneticisi sayın Gökçek'ten habersiz beyanlar verildi. Maç oynanmadan dendi ki 'Biz tayin olacak hakemi biliyoruz. Bu ismi sayın Bülent Yavuz'a söyledik. Ben ertesi gün sayın Bülent Yavuz'la konuştum. Sayın Yavuz'un söylediği isim Mustafa Kamil Abidoğlu'ydu. O hakem bizim maça tayin edildi. Ama Ankaragücü'nün bizden önce oynadığı maça tayin edildi ve Ankaragücü galip geldi. Sayın Gökçek artık karar vermelidir. Ya spor adamı olmalı ya da siyasetçi olmalıdır. İkisini birden yönetmeye karar verirse inanıyorum ki spor çok kötü yöne gidecektir. Kendi oğluna rahatlık vermelidir, başkanlığını yapabilmelidir. İşine geldiği zaman Ankaragücü'nü koruyan, işine gelmediği zaman 'Benim yetkim yok idarecilir bilir' safsatasını ortadan kaldırmalıdır.

KADİR TOPBAŞ'A SESLENİYORUM

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, konuşmasının bu bölümünde spor siyaset ilişkisine gönderme yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ironik bir çağrı yaptı:

Bugün Ankaragücü ve Ankaraspor Ankara Belediyesi'nin gelirleriyle yaşamaktadır. Ben bundan sonra Kadir Topbaş'a sesleniyorum. İstanbul'da yapılan harfiyat işlerine Fenerbahçe Kulübü olarak bu ihaleye talibiz. Sayın Gökçek hem Fenerbahçeliyim diyecek hem böyle konuşacak böyle Fenerbahçelilik olmaz. Sayın Bursalı Bakanımız Faruk Bey'e bir şeyler söylemek istiyorum. Lig şaibelidir diyordu. Maalesef Fenerbahçe Denizli'de bir şey ayarlamadı bu maçta da ayarlayamadı. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Olmadı diyoruz.

BAKAN ÇELİK'İN SÖZLERİ ÇİRKİN

 Beşiktaş'tan şok iddia
Beşiktaş Kulübü, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına sert yanıt verdi: "Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş maçından iki gün önce kendi kardeşini Rüştü Reçber’e göndererek, onun Bursaspor maçında farklı bir çizgide maç çıkarması konusunda uyarmasını kamuoyuna nasıl açıklayacağını hep birlikte merak ediyoruz"  



Yıldırım aynı zamada Bursalı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de sözlerini eleştirirek şöyle konuştu:

Sayın Bursalı bakanın söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerekmektedir. Bunun en önemli örneği sayın Başbakanımızdır. Siyaseti ve spora karıştırmamıştır. Bundan örnek alınmalıdır. Bunun basın örneği de sayın Yılmaz Özdil, Fenerbahçe kupayı Trabzon'a verdi şampiyonluğu alacaktır diye yazdı. Bu isimlerin açıkça konuşulması lazım. Aziz Yıldırım ömrünün sonuna kadar burada kalacak hali yoktur. Bu kulüpten ayrılan bazı futbolcular başka kulüpleri arayarak şampiyon olmasın diyor. Kaleci Rüştü Bursaspor'lu futbolcuları arıyor. Diğer futbolcuları arıyor. Kendisine haber gönderdim 'inşallah Bursa'da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez' diye.

RÜŞTÜ'NÜN YEDİĞİ GOLLER ŞAİBELİ

Yorumcular konuşuyordu, hadi şimdi konuşsunlar bakalım. Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin ben bu şahısları bu futbolcuları aramadım desin. Sen bunları neden arıyorsun yahu! Senin bunlarla ne işin var? Onları arayıp da Fenerbahçe'yi yenin ne anlama geliyor? O zaman Bursaspor'dan yediği gol de bana şaibeli hale geliyor. Ayıp! İnsanlar ekmek yedikleri kulübe ihanet etmemeli. Ayıptır. Basın da taraf olmuştur. Basının belli kesimleri bizim maçların çok zor olduğunu ve Bursaspor maçlarının kazanacağı yorumlarını getirmiştir. Basının belli kesimi de kendini sorgulamalıdır.

ŞAMPİYON OLMAMAMIZA SEVİNENLER VAR

Fenerbahçe'nin şampiyon olmamasından mutlu olan bazı basın mensupları da vardır. Kanunları yeniden ele alıp suçlamalarda bulunanların suçladıkları konularda ispat yapamadıkları durumdalarda, savcıdan hakime gönderilip hakim tarafından serbest bırakılmaması gerekmektedir. Bunlar ceza almalıdırlar. Ama maalesef Ankaragücü yöneticisi "Bir duyuma göre konuştum" deyip serbest kalmıştır. Acısını bizler çekmekteyiz. Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum. Yalnız bir uyarı yapmak istiyorum, takımlarını desteklerken takımlarının zarar göreceği tavırlardan kaçmalıdır.

BASIN BİZİ HAYALİ KAVGA ETTİRİYOR

Biz seyircisiz maçlarda puanlar kaybettik. O maçları kazanabilirdik. Önümüzdeki sene de cezalı başlayabiliriz. Burada seyirciye düşen görev sahamımızn kapanmaması için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Yapmış oldukları destekten kendilerine teşekkür ediyorum. Dünden beri yine gazetelerde yazılar çıkmakta. Daum'la Aykut'la görüşmeler vs. Bizlerin daha bu konuları konuşmaya zaman bulamadan maalesef basınımız onlarla bizi kavga ettiriyor. Evet gidenler olur kalanlar olur. Hiçbir şey yapmadan hemen herkesin gönderilmesini ve kavga ettirilmesini sağlıyorsunuz. Ne Aykut Daum'la, ne Daum Aykut'la konuştu.

SİZDEN BİRİSİNİ DÖVDÜM MÜ?

Bir ihaleyi hemen birisine yıkamayız. Bu bize yakışmaz. Bir taraftan sayın Aykut Kocaman'ı ve Daum'u kötü adam göstermek yanlıştır. Anonsla ilgil arkadaş telefonlara çıktı ve anlattı. O andaki saha atmosferine tribündeki olaylara göre hareket etmiştir. Yanlış yapmıştır. 12 yıldan bu yana kulübümüzün işlerini yapmaktadır. İyi bir insandır, iyi tanırız. O andaki psikolojik duruma göre harekete geçmiştir. Şimdi deniyor ki, bu anonsu başkan yaptırdı, Trabzonlular rahat çıksın diye. Bu kadar mı acımasız basınımız. Bizi hiç düşünmüyorsunuz, bizler bu kadar mantıksız aptal bir insanlar mıyız. Yok anonsçuyu dövmüşüm niye döveyim yahu! Sizden hiçbirinizi dövdüm mü? Bana saygısı olanların hiçbirisine saygısızlık yaptım mı?

ANONSÇUNUN KÖTÜ NİYETİ YOK

Anonsçuyu çağırdım "Oğlum Hakan ne oldu?" dedim. Benim onu tokatladığımı gören oldu mu? Nasıl yazıyorsunuz bunu. Kötü adam yaratmak için beni çok kullandınız ama biraz insafa gelin lütfen. Ben o kadar kötü adam değilim. Fenerbahçe büyük camiadır. Zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde gereği yapar, yine gereği yapacağız. Yine söylüyorum süre bitene kadar buradayım. Yeni arkadaşlarla birlikte yeni organizasyonlar daha güçlü Fenerbahçe'yi yaratmak için tedbirleri alacağız ve uygulamaya koyacağız. Lütfen rica ediyorum bizden duymadan yorum yapmayın.

İYİ OYUNCULAR ALACAĞIZ

günler geçirdik diyelim, bundan sonraki temennimiz iyi günlerin olmasıdır. Burası bir spor kulübüdür. Önümüzdeki yıl erkek basketbol, erkek voleybol, bayan basket ve bayan voleybol bu branşlarda hedef Avrupa'da final oynamaktadır. Futbolda da bir şeyler yapacağız. Gerekirse transfer yapacağız. İyi oyuncular alacağız. Hiçbir fedakaarlıktan kaçmayacağız. Fenerbahçe 10 sene önceki Fenerbahçe değildir. Başkan yönetici her zaman bulunur. Ama birilerini bir yere attığınız zaman hazırlayıp atmak lazım.

TEK BÜYÜK VAR O DA FENERBAHÇE

Yıldırım'ın son sözleri rakipleri yine yerinden oynatacak cinstendi:

Bu Pazar günkü maçtan bugüne kadar bizi arayan iyi karar vermemiz gerektiğini, gitmememiz gerektiğini ifade edenlere teşekkür ediyorum. Onların sağduyulu yaklaşımlarının yanımızda olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe camiası büyüktür. Türkiye'de tek büyük var o da Fenerbahçedir. Başkalarına yaslanarak büyüklük ya da kulüplük anlamında bunu bilmedirler. Hepinize teşekkür ederim.

Şekip Mosturoğlu'nun konuşmasını okumak için ikinci sayfaya geçin

[PAGE]



Değerli basın mensupları hoşgeldiniz. Pazar gününden bu yana duygularımız yoğun. Dolayısıyla sürçi lisan edersek baştan özür diliyorum. Değerli Fenerbahçeliler, lig şampiyonu olan Bursaspor'u kutluyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyoruz. Profesyonel futbol kulübü futbolcularımızı alınlarından öpüyoruz. 90 dakika ellerinden geleni en iyisini yaptılar. Direklerden dönen, çizgiden çıkarılan toplardan biri gol olsaydı bugün başka şeyler konuşacak olurduk.

Takımımızın aldığı seri galibiyetlerinin ardından ligde iddialı hale gelmesiyle birlikte hayali senaryolar yazıldı. Özellikle bir televizyon kanalından rakip kalecilerin ayarlandığı  iddia edildi. Bazı futbolcuların maç sattığı iddia edildi. Milli takımda forma giymiş bir eski futbolcu bazı iddialarda bulundu. Bir gazeteci önce Ankaragücü'nün sonra Trabzon'un bize bilerek kaybedeceğini idda etti. Süper ligin büyük takımlarından birinin başkanı takımın şampiyonluk iddiası kalmayınca lig temiz değil dedi. Bir devlet bakanımız da ligin temiz olmadığını sadece Bursaspor'un şampiyonluğu hakettiğini söyledi.

Bursasporlu bir futbolcu safiyane bir şekilde "Trabzonspor'lu Egemen ve Giray'a teşekkür ederiz" diye konuştu. Ankaragücü Başkanı "Futbolcumuza para teklif edildi" dedi. Son haftaya kadar rakiplerin bizden puan almak için birleştiler. Galibiyetimizin ardından atılan taçlar kornerler tartışılırken tartışmalı pozisyonlar es geçildi. Son maçta Rüştü Rençber'in yediği hatalı gol görmezden gelindi. Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla karşı takımın futbolcularını ayartmayla suçlanan kulübümüz acaba son maçta mı şaibe yapmayı unutmuştur.

Liderliğe yükseldiğimiz andan itibaren Fenerbahçe düşmanlarının ne kadar çirkin bir boyuta ulaşabileceğini hep beraber gördük ve bundan utanç duyduk. Fenerbahçe'nin şampiyonluk hakedilmiş bazı kendini bilmezler tarafından kirletilemez şampiyonluktur. Fenerbahçe şampiyon olursa lig kirli ancak Bursaspor şampiyon olduğu için mi temizdir?

Futbol ailesi içleri çürümüş bu insanları arasından derhal temizlenmelidir. Yönetimimiz ve futbolcularımız sizleri utandıracak hiçbir şey yapmamıştır. Ligin finalinde futbolcularımız tüm varlıklarını ortaya koymalarına rağmen atılamayan golle şampiyon olamamıştır. Onlarla gurur duyun. Onlar son ana kadar şampiyonluğu ellerinde tutmuşlardır.

Rakiplerimiz ligin bitimine yakın şampiyonluktan kopmuşkun takımımız her maçı final oynayarak son haftaya kadar gelmişlerdir. Trabzonspor'la oynanan son maçta futbolcularımız sayısız gol şansından yararlanamamış ve atamadığımız 1 golle mucizevi şekilde şampiyonluk kaybedilmiştir. Taraftarlarımızı sahaya döken hatalı anons kadar bu süreçte emeğimizin karşısında yapılan haksızlık olmuştur. Bu mucizeyi yaratanların alın terini görmezden gelip iftiracıların hiçbir şey olmamış gibi tavır sergilemiştir

Kaçan şampiyonluğun ardından başlarımız öne eğilmiştir ama bu durumdan çabuk çıkacağız. Dünya durdukça Fenerbahçe yaşayacaktır. Karanlığın ardından güneş yine Fenerbahçe için doğacaktır. Kulübümüzün bu sene sportif başarısız olduğu söylenemez. Yarıştığımız 9 spor branşının 6'sında şampiyon olunmuştur. Futbolda iki final oynanmıştır. Kazanılan finallerin sorumluluğu bize ait olduğu gibi kaybedilen finallerin sorumlusu elbette biziz. Bu sorumluluktan kaçamayız.

Gün birlik olma, birlikte dayanışma ortak moralle geleceğe yürüme günüdür. Yaşadıklarımız hayatımızın en önemli tecrübesi olmuştur. Fenerbahçeliler, sizlere bir kez daha ifade etmek isteriz ki, yönetiminiz ve futbolcularınız sizi utandıracak bir şey yapmamıştır. Futbolcularımız formalarını sonuna kadar terleriyle ıslatmışlardır. Bizler gece gündüz demeden kulübümüze hizmet için çalıştık. Şampiyonluk için sonuna kadar mücadele ettik. Şampiyonluk için yapılması gereken herşeyi yaptık. Camiamızda moraller bozuk, hiç keyfimiz yok. Ama hayat devam ediyor.