BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Aziz Kocaoğlu iddialı konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimi uzak ara kazanacakl...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimi uzak ara kazanacaklarını savundu.
CHP İzmir İl örgütüyle buluşan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçime güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, ilçe belediye başkanlarından sorun ve taleplerini rapor halinde kendisine sunmalarını istedi.

"SEÇİMDE AÇIK ARA BAŞARI KAZANACAĞIZ"
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de hazır bulunduğu toplantının basına açık bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Belediye vardır bir liraya bir iş, belediye vardır bir liraya üç iş yapar. O belediyede şaibe yoktur. O belediyenin üzerinden silindir iki buçuk yıl geçer ve toz bile kalkmaz. Bu seçimde açık ara başarı kazanacağız ve bir daha kimse ‘orada seçim alabiliriz’ diyemeyecek.”

"YERELDE KALKINMA ODAKLI PROJELERİ İSTİYORUZ"
Yerelde kalkınmayı sağlayacak projeler istediklerini, 30 ilçenin stratejik planını ve seçim bildirgesini hazırladıklarını kaydeden Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suyu, kanalizasyonu, dere ıslahı, planlama, kültür merkezi, yollarına bakacağız. Ne gerekiyorsa orada yaşayanlarımız biliyor. Bizi esas olarak ilgilendiren bir konu daha var. Yerelde kalkınmayı sağlayacak projeleri de istiyoruz. Bayındır’da yaptığımız çalışmayı Kiraz’da, Beydağ’da yapmak zorundayız. Tire Süt Kooperatifi ile yapılanı Bergama’da yapmalıyız. Kiminde çiçek, kiminde tarım var. Devletin elektrik faturasını tahsil etmek için kurduğu sulama birlikleri çöktü. Elektrik gideri olmayan birlikler ayakta kaldı. O zaman büyükşehir belediyesi Türkiye’de tarımda nereden bakarsanız bakın ikinci kent. Tarım, hayvancılık, meyve üretiminde ikinci durumda. Ama çeşitlilik açısından birinci sırada. Hiç gerilere düşmedi. Böyle bir şehirde damlama sulamayı yapmak zorundayız. DSİ, Tahtalı Barajı’ndan suya izin vermedi. Köylerde düğün salonları talepleri geliyor. Biz, 8-10 köyün geleceği, ulaşımın rahat olduğu yerlerde çok amaçlı salonlar yaparak yola devam etmek istiyoruz.”

"SEÇİM BİLDİRGESİNİN ACİLEN TESPİT EDİLMESİ LAZIM"
Hükümetin İzmir’le ilgili projelerini eleştiren ve kendilerinin kendi kaynaklarıyla çok daha büyük projelere imza attığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Büyük projelerle, büyük laflarla konuşarak adam olunmuyor. Adamlık insanın, vatandaşların lokmasını büyütürseniz, ona hizmet yaparsanız oluyor. Büyük adam öyle olunuyor. Biz belediye hizmetlerini yürütüyoruz ama burada lokomotif ilçe başkanlarıdır. Belediye başkanlarına belge ve bilgi vermek zorundadır. Seçim bildirgesinin acilen tespit edilmesi lazım. Çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz. Bu güne kadar yaptığımız işler var. Arazi yolları görevimiz olmamasına rağmen yatırımlar yaptık. 400 milyon TL’ye tek başımıza fuar alanı, kültür merkezleri yapıyoruz."
Türkiye’ye örnek kalkınma destanını 10 yıldır bu kentte yazdıklarını anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Beş sene daha yazacağız. 10 yıl önce ekonomik gücümüz bu kadar güçlü değildi. Şimdi gelirlerden tasarrufa, yapılanlara, projelere kadar birçok alanda en güçlü kurumu olduk. Bunu biz söylemiyoruz. Dünyanın önde gelen iki finans değerlendirme kuruluşları açıklıyor. Gerçekten çok güçlüyüz. İlçe belediyesi ve Büyükşehir ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bütün belediyelerimize maddi manevi desteğimizi sunuyoruz. Örnek vermek gerekirse Ödemiş’te başkanın üç projesi vardı. Üçüne de destek verdik. Çalışacağız, üreteceğiz, kalkındıracağız. Bunun yolunu yöntemini biliyoruz. Kaynaklarımızı iyi kullanıyoruz.”
(İHA)