BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan’ı salladılar

Dünyaca ünlü Türk dans topluluğu “Anadolu Ateşi”, Bakü’de sergiledikleri "Troy" adlı dev prodüksiyon ile Azeri başkentini salladı. <br/>An...

Abone ol

Dünyaca ünlü Türk dans topluluğu “Anadolu Ateşi”, Bakü’de sergiledikleri "Troy" adlı dev prodüksiyon ile Azeri başkentini salladı.
Anadolu Ateşi, dün akşam saatlerinde yaklaşık 75 kişilik bir ekiple Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Grup bugün de başkentteki Haydar Aliyev Sarayı’nda "Troy" adlı projelerini sergiledi. Anadolu’nun çeşitli yörelerinden seçilmiş halk oyunlarının modern versiyonlarını sunan yaklaşık 62 dansçının görev aldığı gösteri Bakülüleri büyüledi. Azerbaycan’da büyük ilgiyle karşılaştıklarını belirten Anadolu Ateşi grubunun Bakü temsilcisi Selahattin Atalay, "Anadolu Ateşi ’Troy’ gösterisiyle en son 2 yıl önce Haydar Aliyev Sarayı’na gelmişti. Bu sefer çok daha farklı bir koreografiyle geldi. Kostümler değişti çok daha farklı bir şey oldu. En son geldiğimizde 10-15 gün önceden biletlerimiz bitmişti. Onun için yine 3 gün burada olacağız. Genelde yazın hiçbir yerde konser vermiyorlar ama Azerbaycan’ı ayrı bir yerde tuttukları için bizi kırmayarak Azerbaycan’a geldiler. Azerbaycan’ın birçok bölgesinden bize mesajlar yağıyor. Onun için bir dahaki seneye Azerbaycan turnesi yapmak istiyoruz. 6-7-8 tane şehirde inşallah güzel bir turne yapacağız” diye konuştu.
Dünyanın dört bir yerinde turne yapan "Anadolu Ateşi", şimdiye kadar 35 milyondan fazla seyirci önünde gösteri yaptı. 7 ve 8 Haziran tarihlerine kadar Haydar Aliyev Sarayı’nda sahne alacak “Anadolu Ateşi”, Bakü’deki 7. gösterisi sırasında Troy adlı proje ile Bakülü izleyiciler için Truva efsanesini canlandıracak.
(İHA)