BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aydın Ünal: FETÖ şantajcılarına yönelik mücadele başladı

"FETÖ ile mücadeleyi bir rant alanı olarak gören ahlaksız bir güruh ortaya çıktı" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, bu isimlerin bazılarının gözaltına alınıp tutuklandığını, sıranın diğerlerine geldiğini yazdı.

Abone ol

AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, "FETÖ şantajcılarına yönelik mücadele başladığını" yazdı. Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Eedoğan'ın konuşma metinlerini yazan Aydın Ünal "FETÖ ile mücadeleyi bir rant alanı olarak gören ahlaksız bir güruh ortaya çıktı. Bu ahlaksız güruh ya itibar suikastı yapıyor, ya da şantajla, tehditle 'FETÖ ile mücadele' adı altında maddi çıkar sağlıyor" dedi. Bu şantajcılara yönelik mücadele başlatıldığını belirten Aydın Ünal, "Bu daha başlangıç… FETÖ ile mücadeleyi ranta çevirmeye çalışan kim varsa, FETÖ ile mücadele görüntüsü altında Fetullahçılığın âlâsını yapan kim varsa tasfiye olacak ve hesap da sorulacak” ifadesini kullandı.

ŞANTAJLA, TEHDİTLE PARA TOPLUYORLAR: Yazısına "Şantajın hesabı sorulur" başlığını koyan Ünal, “FETÖ ile mücadeleyi istismar edenlerle, ayrımcılık yapanlarla, yakınlarını kayıranlarla, arada kendi şahsi işlerini görenlerle, FETÖ ile mücadeleyi ranta tahvil etmeye çalışanlarla, FETÖ’yü bir şantaj aracı olarak kullanıp çıkar sağlamaya çalışanlarla mücadelemiz ne durumda?" diye sordu ve ekledi: "Gerek 17/25 Aralık sonrasında, gerekse 15 Temmuz sonrasında, FETÖ ile mücadeleyi bir rant alanı olarak gören ahlaksız bir güruh ortaya çıktı. Bu ahlaksız güruh, kimi durumlarda örgütlü çalışıyor, kimi durumlarda bireysel iş görüyor. Bu güruh, ya itibar suikasti yapıyor, ya da şantajla, tehditle ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında maddi çıkar sağlıyor..."

HEPSİNİN GEÇMİŞİ KARANLIK: O şantajcıları tarif eden Aydın Ünal, "Hepsinin ortak bir yanı var: Samimi değiller! Samimi olmadıkları bir bakışta anlaşılıyor. Hepsinin geçmişi karanlık. Her yere girip çıkmışlıkları, hep kazananın yanında durmuşlukları, çok kolay manevra kabiliyetlerine sahip oldukları belgeleriyle sabit" dedi.

İL İLÇE BAŞKANLARINI, BELEDİYE BAŞKANLARINI...: "Dün, Fetullah’a neredeyse tapacak kadar Fetullahçıydılar; bugün ise, 'FETÖ ile sadece ben mücadele ediyorum' havasında, sosyal medyayı, yerel ve ulusal medyayı, gazete köşelerini, ekranları kullanarak itibar suikastleri yapıyor, tehditle, şantajla çıkar peşinde koşuyorlar" diyen Ünal, şantajın hedefindeki isimleri de şöyle sıraladı: "İlçe, il başkanlarını tehdit ediyorlar, belediye başkanlarına şantaj yapıyorlar, devlet memurlarını tasfiye ediyorlar, bürokratlara haksızca ve ahlaksızca saldırıyorlar, milletvekillerine, bakanlara kadar dil uzatıyorlar, işadamlarını korkutuyorlar, işadamlarından 'sende Bylock çıkmış, ama biz seni kurtarırız' diyerek yüklü miktarlarda paralar çalıyorlar…"

BAZILARI GÖZALTINA ALINDILAR: "Neyse ki, bu itibar suikastçilerine, şantajcılara yönelik mücadele de artık başladı" diyen Aydın Ünal yazısını şöyle bitirdi: "Sosyal medya ve medya üzerinden, FETÖ ile mücadele görüntüsü altında sağa sola ayar vermeye çalışan bazı isimler, işadamlarına şantaj yapmaktan gözaltına alındılar."

Aydın Ünal'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...