BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  GÜNCEL

Avukatı kahreden taciz raporu

Bir firmada kuryeydi... Paket götürdüğü evdeki kızı taciz etti. Ama avukatını olayı farklı anlattı. Mahkemede olay ortaya çıkınca avukat kahroldu ve...

Abone ol

Samsun'da bir firmada kurye olarak çalışan 29 yaşındaki Bülent S., 9 yaşındaki A.A.’yı taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Suçsuzum” derken; küçük kız, “Beni halının üzerine yatırıp taciz etti” diye konuştu.

Yapılan DNA testinde örneklerin sanığa ait olduğu belirlendi. Mahkemede taciz raporunun okunmasının ardından sanık avukatı Ünal Kaygusuz, “Bu davayı alırken, bize söylenen farklıydı. Rapor ise tam tersini söylüyor. Bu aşamada duruşmadan çekiliyor ve sanık müdafiliğinden istifa ediyorum” diyerek duruşma salonundan çıktı.

Olay 6 ay önce Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bir firmada kurye olarak çalışan ve bekar olan Bülent S. Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi’nde Kadriye A.’ya gelen paketi vermek üzere adrese gidip kapıyı çaldı. Annesi dışarda olduğu için evde yalnız olan A.A. kuryeye kapıyı açtı. Evde kimsenin olmadığını öğrenen Bülent S., küçük kızı kandırıp içeri girdi. Sandalyeye oturan kurye, “Eşofmanın düşmüş, düzelteyim” dedikten sonra küçük kızı halının üzerine yatırarak cinsel tacizde bulundu. Daha sonra bu olayı kimseye anlatmamasını söyleyerek evden ayrıldı. A.A. başından geçenleri annesine anlattıktan sonra polis tarafından yakalanan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Bülent S.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Bülent S., suçlamaları kabul etmeyerek, “Üzerime atılan bu adi suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Olay günü Kadriye A. adına gelen zarfı evine götürdüm. Kapıyı çaldığımda küçük bir kız açtı. Ben düzenli yemek yemediğim için şeker yerim. Bu nedenle susayıp bir bardak su istedim. Suyu içtim. A.A. şeker yediğim için ağzıma bakıyordu. Ben de cebimden bir şeker çıkartıp ikram ettim. Daha sonra ayrıldım” dedi.

DNA TESTİ YALANLADI

Sanık ifadesinden sonra mahkeme heyeti olay günü A.A. ve Bülent S.’nin iç çamaşırından alınan doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumunda incelendiğini, yapılan DNA testi sonrası örneklerin tutuklu sanığa ait olduğunun belirlendiğine ilişkin raporu okudu.

RAPOR AVUKATI ŞAŞIRTTI

Raporun okunmasının ardından sanık avukatı Ünal Kaygusuz söz alarak, “Davayı kabul ederken bize söylenenler farklıydı. Ancak rapor tam tersini söylüyor. Bu nedenle davadan şu aşamada çekiliyor ve sanık müdafiliğinden de istifa ediyorum” deyip duruşma salonundan ayrıldı.

Bu gelişmenin ardından mahkeme heyetine ifade veren A. A. sanığın cezalandırılmasını isteyerek, “Evde yalnızdım. Kapı çaldı. Sandalye alarak kapının deliğinden baktım. Paket getirdiğini görünce kapıyı açtım. Bu kişi daha sonra içeriye girip sandalyeye oturdu. Beni, ‘Eşofmanın düşmüş düzelteyim’ diyerek halının üzerine yatırıp taciz etmeye başladı. Korktuğum için bağıramadım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına ve barodan kendisine avukat atanmasına karar verip duruşmayı erteledi.

4 AYLIK EDA NAZ'IN İNANILMAZ ÖLÜMÜ... AYRINTIŞAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ADANA'da, 4 aylık Eda Naz Özer, annesinin çocuklarının sulama kanalına girmemesi için alıp, odanın içine yerleştirdiği plastik şişme havuzun üzerinde kurulu salıncakta uyurken dengesini kaybedip, su dolu havuza düşmesi sonucu boğuldu.

PTT Evleri Mahallesi 3649 sokak 12 numaralı evde oturan 4 çocuk annesi 41 yaşındaki Ayten Özer, çocuklarının sulama kanalına girmelerini önlemek amacıyla plastik şişme havuz aldı. Bu havuzu girişteki oturma odasına yerleştiren ve içine su dolduran Özer, bu sayede çocuklarını kanalda boğulmaktan kurtardı. Ancak, çocukların kanala gitmelerini engelleyen plastik havuz, ailenin en küçük çocuğu Eda Naz Özer'e mezar oldu. Eda'nın uyuması için aynı odada, plastik havuzun üzerindeki demirlere ip bağlanarak, kurulan salıncakta uyuyan Eda Naz Özer, gece dengesini kaybedip, içi su dolu havuza düştü. Başka odada uyuyan aile fertleri durumu fark etmeyince minik Eda, suda boğuldu. Gece saat 01.30 sıralarında uyanıp, bebeğini kontrol eden anne Ayten Özer, Eda'yı havuzda hareketsiz bulunca, hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerinin yaptığı kontrolde bebeğin öldüğü anlaşıldı. Bebeğin cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Eşinden ayrı yaşayan ve evlere temizliğe giderek çocuklarına bakan anne Özer, sinir krizi geçirerek, "Bakamazsın, bize evlatlık ver diyenler oldu, vermedim. Keşke evlatlık verseydim" diyerek feryat etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BU GÜLÜŞÜ MAGANDA SÖNDÜRDÜ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde maganda kurşunuyla başından ağır yaralanan 8 yaşındaki Damla Karadağ, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay 11 gün önce Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi'nde meydana geldi. İstanbul'dan Samsun'daki yakınlarının yanına ailesiyle birlikte tatile gelen İstanbul Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Damla Karadağ, açık havada yapılan düğünde arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Bir anda kanlar içinde yere düşen Karadağ, başına taş düştüğü gerekçesiyle yakınları tarafından Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada çekilen röntgende başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Ameliyata alınan ancak başındaki mermi çekirdeği çıkartılamayan Karadağ, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Bu olayın ardından Tekkeköy polisi bölgede silahla ateş edilmesi ihtimali bulunan 16 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 5 tabanca, 1 kurusukı ve 3 av tüfeği ele geçirildi. 11 gündür yaşam mücadelesi veren Damla Karadağ yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi tedavi gördüğü hastanenin morguna kaldırılarak otopsi yapıldı. Polis, operasyonda ele geçirilen tabancaların küçük kızın başından çıkartılacak mermi çekirdeğiyle karşılaştırarak zanlıya ulaşmaya çalışacak.

Kızının ölüm haberiyle yıkılan baba Arif Karadağ, "Bunun bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Benim kızım cinayete kurban gitmiştir" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

BABADAN EVLADA SON BAKIŞ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde yüzme bilmediği halde denize giren 12 yaşındaki Rıdvan Erva boğuldu. Çevredekiler tarafından denizden çıkartılan Erva’nın cansız bedenine babası yaşlı gözlerle son kez baktı. Daha sonra ceset hastane morguna kaldırıldı.

İstanbul Bahçeşehir’deki Kuba Camii Kuran Kursu öğrencileri, aileleri ve hocaları ile birlikte piknik yapmak için Marmara Ereğlisi İlçesi’ne geldi ve Göreme mevkiindeki plajda denize girdi. Bazı öğrenciler denizde voleybol oynadı. Rıdvan Erva, kendisine gelen topu tutamadı. Topu almak için ilerleyen Rıdvan Erva, yüzme bilmediği için derinleşen suda panik yaptı ve çığlıklar atarak yardım istedi. Gruptakilerin içinde iyi derecede yüzme bilen olmayınca sahilde güneşlenenler koşarak denize girdi. Baba Niyazi Erva ise yaşananları sahilde çaresizce izledi. Yaklaşık 1 saat süren aramanın ardından sahilden 75 metre uzaklıkta Rıdvan Erva’nın cansız bedenine ulaşıldı ve ceset kıyıya çıkartıldı. Ceset sudan çıktıktan bir süre sonra gelen dalgıç ekibine ise çevredekiler tepki gösterdi.

Oğlunun cesedi başında “Oğlum kalk hadi evimize” gideceğiz diye ağlayan baba Niyazi Erva’yı çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Baba, oğluna son defa baktıktan sonra aeset jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Marmara Ereğlisi Sağlık Ocağı morguna kaldırıldı.

OĞLU ANNESİNE NASIL KAN KUSTURUYOR?

[PAGE]

Oğlunun eroin bulmak için evdeki eşyaları satmaya başladığını ileri süren anne, "Oğlum kurtulmak istiyor ama parasızlıktan kurtulamıyor. Valimiz ne olur bize yardım edin" diye ağladı.

OĞLU EROİN İÇİN EVDEKİ EŞYLALARI SATIYOR

Adana'da, uyuşturucu maddeler nedeniyle parçalanmış ailelerin birisi daha ortaya çıktı. 42 yaşındaki kocasını 7 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu kaybeden Elif Aktaş, iki yıldır eroin kullanan oğlu 19 yaşındaki Ramazan Aktaş ile mücadele ediyor. Eşinden kalan SSK emekli maaşı ile geçinmeye çalışan Aktaş, oğluna eroin parası vermekten maaşın yetmediğini ve oğlunun evdeki eşyaları satmaya başladığını ileri sürdü. Seyhan Belediyesi'nde çöpçü olarak yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan ve 52 yaşında kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Veli Aktaş'ın eşi Elif Aktaş da eşinin ölmesine dayanamayarak 1 yıl sonra felç oldu. Sağ tarafı felç olan ve güçlükle yürüyen acılı anne şimdi oğlunun uyuşturucu bağımlısı olmasından dolayı zor günler geçiriyor.

ARKADAŞLARI ALIŞTIRMIŞ

İki yıl önce arkadaşları tarafından oğlunun uyuşturucuya alıştırıldığını anlatan Aktaş, "Oğlum henüz 19 yaşında ama eroin kullanıyor. Ulubatlı Hasan Mahallesi'nden eroin buluyor. Oğlumun eroinine para yetiştiremiyorum. Eşimden kalan 3 kuruş emekli maaşı ancak boğazımıza yetiyor. Çok zor durumdayım" dedi.

YAPTIKLARINDAN SONRA DA ÜZÜLÜYOR

Oğluna para vermediği zaman evdeki eşyaları satarak eroin aldığını gözyaşları içinde anlatan Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum evdeki iki çekyatı, halıları ve diğer eşyaları satıp uyuşturucu aldı. Para vermediğim zaman eve zarar veriyor. Geçenlerde eve ön kapıdan giremediği için arka balkonun kapısını kırıp içeri girerek halıları sattı. Tek oğlum, ama bana kan kusturuyor. Yaptıklarından daha sonra oda üzülüyor ama bağımlı olduğu için elinden bir şey gelmiyor. Oğlumu arkadaşları zehirledi kurtulamıyor."

TEDAVİ İÇİN YATIRDI 2 BİN TL BORÇ ÇIKTI

Oğlunun eroinden kurtulmak istediğini ancak maddi imkansızlık nedeniyle eroini bir türlü bırakamadığını anlatan Aktaş, şunları söyledi: "Oğlum 19 yaşında olduğu için eşimin sigortasından faydalanamıyor. Geçenlerde tedavi olması için hastaneye yatırdım ama 10 gün yattıktan sonra masrafları ödeyemediğimiz için tedavisine devam edilmedi. Hastaneye de 2 bin lira borcumuz var onu nasıl ödeyeceğim bilemiyorum."

VALİDEN YARDIM İSTEDİ

Adana'da uyuşturucuya savaş açan Vali İlhan Atış'tan yardım istediğini anlatan Aktaş, "Ben felçli bir kadınım. Oğlum hem beni yok ediyor hem kendi yok oluyor. Sayın valim ne olur bana yardım edin" diye yalvardı.

ALACAKLI KAPIYA KAYANINCA ÇILGINA DÖNDÜ

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta, borçlu olduğu kişinin evine gelmesine sinirlenen alkollü vatandaş önce borçlu olduğu kişiye ardından polise silah çekti.
Olay, Abdulhamithan Mahallesi 22. Sokakta meydana geldi. A.A. (47) isimli vatandaş, borçlu olduğu M.T.'nin evine gelmesine öfkelenerek kapının önüne çıktı. M.T.'ye silah çekerek evinden uzaklaştıran A.A. sokakta dolaşmaya başladı.

Olayın polise bildirilmesinin ardından evin önüne gelen ekipler, A.A.'yı sakinleştirmeye çalıştı. Polisin tüm çabalarına rağmen ikna edilemeyen öfkeli vatandaş, silahını bırakmadı. Şahsın bir anlık dalgınlığından faydalanan polisler üzerine atladı. Elinde bulunan silahı ateş
alan A.A. başından yaralandı.

Elleri kelepçelenerek Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.A. tedavi altına alındı. Şahsın elindeki tabancanın kuru sıkı olduğu belirlendi.