BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55

Atasına Bak Torununu Al!

Ziyafet bitti, fakat ağzınızı silmeden, elinizi yıkamadan, bir de acı kahvemizi içmeden efendiler nereye?

İttihatçıların zihniyeten torunları bugün Fetö’dür.

Biz yıllar yılı başka yerlerde aradık ama yılanın büyüğünü koynumuzda beslemişiz devletçe.

Allah’a hamd olsun ki iş işten geçmeden Allah’ın yardımı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da basiretiyle önlerini almış, kollarını kanatlarını koparmış olduk.

Görmüş olduk ki; devletin önemli kademelerindeki bürokratlar, yargı mensupları, çeşitli bakanlıklar, emniyet güçleri vs. gibi yerlere sızan Fetö üyeleri, İttihat ve Terakki partisi ve onun gizli kanadı Teşkilat-ı Mahsusa’nın ideolojik mirasını sıkı sıkıya sahiplenmişler.

Anlıyoruz ki onları ideolojik ataları olarak bellemişler.

İşin ilginç yanı; kendilerine ata belledikleri adamlar Türk tarihinin en başarısız, en beceriksiz, en maceraperest ve haris adamları.

“Atasına bak torununu al” durumu yani.

İttihatçıların torunları diyorum çünkü;

Aynı onlar gibi facia bir yapılanma, insanlık suçları, hukuku katletme, karanlık dönemler yaratma isteği,

Kişisel hırslarını bir toplumun geleceğini ateşe atma pahasına gerçekleştirme istekleri bakımından birbirlerinin tıpatıp aynısı durumundalar.

İttihatçılar türlü ayak oyunlarıyla Abdülhamit’i devirdikten sonra nasıl bir rejim kurdularsa Fetö’cü hainlerde aynısına niyetlendiler.

İttihatçılar, istibdat meraklısı diye suçladıkları ve muhalif oldukları Abdülhamit’i mumla aratmadılar mı?

Halkımızı kötü emelleri uğrunda bir araç olarak gördüler.

İttihatçıların bakiyelerini tam toparladık işler yoluna girdi derken şimdi aynı niyete sahip ideolojik torunları çıktı meydana.

Çok şükür ki bu sefer onları ilk önce çıktıkları inlerine geri soktuk sonra gidip inlerine kadar girip birer birer topluyoruz.

Bizim paragraflar boyu anlatmaya çalışıp belki tam kavratamayacağımız şeyi şairler bir beyitle ve yahut bir dörtlükte sözü dansa kaldırıp en güzel şekilde söylerler.

Devlet adamlığı yapmış ve Abdülhamit’e muhalif olarak tarihe geçmiş hicivci Şair Eşref bile İttihat Terakki’nin “özgürlük” anlayışını nasıl tarif ediyor.

“Vakt-i, istibdatta söz söylemek memnu idi;

Ağlatırdı ağzını açsan hükümet ananı!

Devr-i hürriyetteyiz şimdi, değişti kaide.

Söyletirler evvela, sonra s..ler ananı!”

İttihatçılar ülkeyi ne hale soktularsa Fetö’cüler de aynı hale sokacaklardı, belki muhalif Şair Eşref’i bile şaşırtacak derecede daha da beteri…

Refik Halit Karay, İttihatçıların bir Alman gemisine binip ülkeyi terk etmelerinden sonra “Efendiler Nereye?” isimli bir yazı yazmıştı.

O yazıdan bazı bölümler alıntılamak istiyorum.

Ne desek az ama Fetö ile benzerlikleri, yaşananları, yapabilselerdi yaşanacak olanları ve şimdi durumun ne olduğunu siz hesap edin;

Ziyafet bitti, fakat ağzınızı silmeden, elinizi yıkamadan, bir de acı kahvemizi içmeden efendiler nereye?

Yaz başlangıcında sırtı karnına yapışmış, sarı, sıska, cansız birtakım tahtakuruları çıkar, iğne gibi vücudumuza batarlar, derimizi haşlarlar, kanımızı emerler, sonra sabaha karşı etli canlı, iri yarı şuraya buraya kaçarlar... Galiba şafak attı, güneş doğuyor; tahtakuruları nereye?

Kedisiz evlerde fareler vardır; kilerlere girerler, dolapları delerler, şunu, bunu kemirip, sağa sola koşuşup başköşede gezerler, bir pıtırtı olunca deliklere girerler... Galiba koku aldınız, kedi geliyor; koca fareler nereye?

Dul annelerin haylaz çocukları vardır; sandıkları kırarlar, paraları çalarlar, bohçaları aşırıp Yahudi [eskiciye] satarlar ve sonra korkup sokak sokak kaçarlar... Galiba foyanız meydana çıktı, yakanız ele geçecek, ziyankâr evlatlar nereye?

Eli sopalı, beli palalı, gözü kanlı paşalar damdan dama nereye?

Yiğitlik sizde, kahramanlık sizde, avurt zavurt sizde, caka tavır, hepsi sizdeydi... Şimdi böyle sinsi sansar gibi tavandan tavana nereye?

100 yıl öncesinde tarihimize İttihat ve Terakki olarak yazılan kukla hainler yeni yüz yılımıza FETÖ diye yazılacaktır...

Siz daha önce de geldiniz.

Belki cüret bulur yine gelirsiniz.

Bizdeki vatan sevgisi, sizdeki kahpe yüzsüzlük oldukça yine geldiğiniz gibi gidersiniz!