BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay 18 yıl önce yazdığı notu açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, 1997 yılında imam hatiplerin orta kısmının kapatılması sırasında yazdığı notu paylaştı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay "Hamdolsun Türkiye o zor günlerden sonra yeni Türkiye'yi yaşıyor. Eski Türkiye geride kaldı. Eski Türkiye'yi unutmayalım, unutmamak lazım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 28 Şubat dönemine ilişkin, "Devlet insanlarımızın, gençlerimizin tarihini, medeniyetini, dinini bilmesinden korkuyordu. Devlet tarihinden korkuyordu ve tarihiyle barışık değildi. Böyle bireski Türkiye vardı" dedi.

Atalay, Kırıkkale İmam Hatip Mezunları Derneğince 17 Ağustos Spor Salonu'nda düzenlenen "İmam Hatipliler Gecesi"nde, 28 Şubat dönemini şu andaki gençlerin bir kısmının hatırlamadığını ve o dönemin eski Türkiye olduğunu söyledi.

DEVLET TARİHİNDEN KORKUYORDU

O eski Türkiye'de devletin imam hatiplilerden, başörtüsünden korktuğunu ifade eden Atalay, "Devlet insanlarımızın, gençlerimizin tarihini, medeniyetini, dinini bilmesinden korkuyordu. Devlet tarihinden korkuyordu ve tarihiyle barışık değildi. Böyle bir eski Türkiye vardı. 28 Şubat o Türkiye'nin en çarpıcı şekilde hortladığı, ortaya çıktığı bir tarihtir" diye konuştu.

'HAYATIMIZIN ACI GÜNLERİNDEN BİRİSİ' DİYE NOT YAZMIŞ

Atalay, 28 Şubat döneminden yaşadığı bir anıyı anlatırken, şunları kaydetti:

"1997 yılının Ağustos ayı. Yaz ayı ama 28 Şubat'ın rüzgarıyla parlamento çalışıyor. Parlamentoda görüşülen yasa 'Temel Eğitim Yasası' ve 3 partinin koalisyon hükümetiydi. Koalisyon ortakları hepsi büyük bir çabayla gece dahi çalışıyorlar ve hedefleri meslek liseleri ile imam hatip okullarının orta kısmını kapatmak. Öyle büyük bir mücadele verildi ki ağustos ayının bir gecesi... Hiç uyunmadı, Meclis çalıştı. Bizde uyumadan televizyondan takip ettik. Ertesi gün, öğle sonrası o yasa Meclisten çıktı. O zaman hepimiz çok üzüldük. Ben bazen not tutarım ve o günkü notumda 'hayatımızın acı günlerinden birisi' diye yazmıştım. O notum halen durur. Bunlar eski Türkiye. İmam hatip liselerinin orta kısmını kapattılar, sonra liseleri kaldı ama bu defa da üniversiteye girişi zorlaştırdılar. Herkes üniversite sınavına giriyor. İmam hatip liseliler daha yüksek puan alsa bile puanlarının bir kısmı düşürülüyordu. Böyle bir adaletsizlik. Bu Türkiye'de yaşandı. 28 Şubat süreci böyle bir süreçti."

AK Parti geldikten sonra bütün o düzenlemeleri alt üst ettiğini ve hepsini değiştirdiğini anımsatan Atalay, "Katsayıyı kaldırdık, imam hatip liselerinin orta kısımlarını açtık. Bırakın illeri her ilçeye imam hatip lisesi yaptırdık, yaptırıyoruz. Hamdolsun Türkiye o zor günlerden sonra, yeni Türkiye'yi yaşıyor. Eski Türkiye geride kaldı, gelmeyecek inşallah. Eski Türkiye'yi unutmayalım, unutmamak lazım. Ne gariplikler, tuhaf şeyler olmuş. 'O eski Türkiye'ydi' diye yeni kuşaklara hatırlatmak lazım. Bunlar kolay olmadı ve büyük risklerle, mücadelelerle oldu. Gençlere şunu diyorum: Sakın ha kolaycı olmayın, zorlukları bilin ve zora talip olun. Daha işimiz çok. Alacağımız yol çok fazla" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Ömer Karaoğlu'nun konser verdiği programa, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda davetli katıldı.