BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  GÜNCEL

Ataköy Camisi'nde can pazarı ölü ve yaralılar var

Ataköy'den gelen son dakika haberi şok etti. Cenaze namazı kılanların üzerine kar biriken tente çöktü.

Abone ol

Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında kar biriken tente, ağırlığa dayanamayarak cemaatin üzerine çöktü. Tente faciasında hayatını kaybeden kişinin İstanbul Beylikdüzü'nde faaliyet gösteren Şengezerler tekstilin sahibi Mustafa Ümit Şengezer olduğu öğrenildi.

Ataköy 5. Kısım Camii'nde bugün öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sırasında kar ağırlığını taşıyamayan tente çöktü. Tentenin çökmesiyle onlarca vatandaş kar yığınlarının altında kaldı. Bazı vatandaşlar yaralı olarak kar altında çıkartılırken olay yerine İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de sevk edildi. Tentenin çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 40 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden kişinin Şengezerler tekstilin sahibi Mustafa Ümit Şengezer olduğu öğrenildi.

GÖZ GÖRE GÖRE FELAKET

Çökmeden dakikalar önce tentenin güvenlik şeridiyle kapatıldığını gösteren fotoğraflara Milliyet'ten Gökhan Karakaş ulaştı.

TENTE UYARISI YAPILMIŞ AMA

Cenazeye katılanlar tentenin üzerinde çok fazla kar olduğunu ve her an çökme tehlikesi bulunduğunu gördüklerini söylerken, Cami imamı Adem Karabey de tentelerin çökebiliceği konusunda uyarı anonsu yapılıp yapılmadığına yönelik bir soruya, "Uyarı anonsları yapıldı" yanıtını verdi.

CEMAATİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

5. Kısımda bulunan bir caminin avlusundaki tente kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılan cemaatin üzerine devrildi

"İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE BU KATLİAMA İZİN VERİLDİ"

Cenazeye katılan bir kişi " Bİz cenazeye geldik. Bütün çadırların üstü en az 1 buçuk metre kardı. 2 metre bel vermiş vaziyetteydi. Cenaze namazına kadar bantla kimseyi almadılar. Biz de alınmasını beklemiyorduk. Daha sonra bile bile alındı cemaat. Bu facianın sorumlusu cami yönetimidir. Gereken yapılmalıdır. İstanbul'un göbeğinde bu katliama izin verildi. Bunların göçeceği belliydi" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Görgü tanığı kadın, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi. "Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

Cemaat ve belediye ekipleri kar altında bazı vatandaşları kurtardı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. 

UYARI DİKKATE ALINMAMIŞ

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 5. Kısım Camii'nde tente çökmesiyle ilgili açıklama yaptı. 1 kişinin hayatını kaybettiğini 10'dan fazla kişinin de yaralandığını söyleyen Başkan Kerimoğlu, “Maalesef bugün iki tane cenaze için cenaze sahiplerinin ve sevenlerinin toplandığı cami avlusunda böyle bir üzücü olay gerçekleşti. Ne yazık ki gelen bilgilere göre 1 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. 10 'un üzerinde de yaralı olduğu bilgisi bize intikal etti. Maalesef tabi yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı tenteler otomatik açılıp kapanan tente ama yoğun kar yağışı nedeniyle tenteler kapatılamamış fakat cami imamı burada namazın kıldırılmaması içeride kıldırılması yönünde uyarılmış. Hatta etrafına güvenlik şeridi de çekilmiş böyle bir endişe ve kaygıdan dolayı. Ne yazık ki yine her zamanki gibi bir şey olmaz mantığıyla böyle bir olay yaşandı. Büyük üzüntü duyuyoruz. Yaralılara biran önce Allah'tan şifa diliyorum. Ekipler çok hızlı intikal etti. Enkaz kaldırma çalışmaları büyük bir hızla gerçekleşti ama maalesef enkazın altından bazılarının ağır olduğunu öğrendiğim yaralılarımız var” dedi.