BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.421,86
HABER /  GÜNCEL

Aslan Kupa’yla moral bulmak istiyor

Spor Toto Süper Lig’de lider Fenerbahçe’nin 13 puan gerisine düşen ve şampiyonluk iddiasını yitiren Galatasaray, kupada Bursaspor’u eleyerek...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de lider Fenerbahçe’nin 13 puan gerisine düşen ve şampiyonluk iddiasını yitiren Galatasaray, kupada Bursaspor’u eleyerek finale kalmayı hedefliyor.
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında bu akşam Bursaspor’a konuk olacak. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve ATV’den naklen yayınlanacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan ilk maç 2-2 sona ermişti.
Müsabakayı İlker Meral yönetecek. Meral’in yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve İsmail Şencan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Suat Arslanboğa. Bu sezon üçüncü kez bir Galatasaray maçında görev alacak olan Meral, Galatasaray’ın Gaziantepspor ve Karabükspor deplasmanlarında aldığı 0-0’lık beraberliklerde düdük çalmıştı.

KUPADA 17. RANDEVU
Kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşen Galatasaray ile Bursaspor bugüne kadar, bu organizasyonda 16 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarında 8’ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 3 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.

İLK MAÇ BERABERE
Kupa yarı finalinde Galatasaray ile Bursaspor arasında Türk Telekom Arena’da oynanan ilk maç 2-2 sona erdi. Takımımızın golleri 11. dakikada Wesley Sneijder ve 40. dakikada penaltıdan Selçuk İnan’dan gelirken Bursaspor’un golleri ise 46. dakikada Volkan Şen ve 88. dakikada Bekir Yılmaz’dan geldi.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?
Galatasaray her türlü galibiyet halinde tur atlayan taraf olacak. Mücadelenin 3-3 veya daha fazla gollü beraberlikle sonuçlanması halinde yine tur atlayan taraf Galatasaray olacak. Karşılaşmanın 0-0, 1-1 veya Bursaspor’un galibiyetiyle sona ermesi durumunda ise yeşil-beyazlılar tur atlayacak. Maç 2-2 sona ererse mücadele uzatmalara gidecek.

İLK KUPA EŞLEŞMESİ 1972 YILINDA
Galatasaray ile Bursaspor Türkiye Kupası’nda ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşti. Çeyrek final maçlarının ilkinde Bursaspor kendi sahasında Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmiş, İstanbul’daki karşılaşma ise 1-1 sona ermişti. Galatasaray ile Bursaspor, Kupa’da son olarak 2008 yılında gruplarda karşılaşmış, Bursa’daki karşılaşma 2-2 sona ermişti.

EŞLEŞMELERİN 5’İNDE GALATASARAY TUR ATLADI
Galatasaray ile Bursaspor, Türkiye Kupası’nda 6 kez eleme turlarında, 2 kez de gruplarda eşleşti. Eleme turlarındaki eşleşmelerin 5’inde Galatasaray tur atlarken, ilk eşleşme olan 1971-72 sezonunda ise Bursaspor tur atladı.

İKİNCİ YARI FİNAL EŞLEŞMESİ
Galatasaray ile Bursaspor, Kupa’da ikinci kez yarı finalde karşılaşacak. Bir önceki yarı final eşleşmesi 1981-82 sezonunda oynanmış, tur atlayan taraf Galatasaray olmuştu. Galatasaray, bu eşleşmede ilk maçı İstanbul’da 2-1 kazanırken, Bursa’daki karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sona ermişti.

YARI FİNALDE DİĞER EŞLEŞME
Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan diğer yarı final ilk maçında ise Medical Park Antalyaspor, Eskişehirspor’u 1-0 yendi. İlker Meral’in düdük çaldığı karşılaşmada MP Antalyaspor’un golünü 82. dakikada Uğur İnceman kaydetti. Yarı final karşılaşmaların ardından tur atlayan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Final maçı 7 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak.
***
TÜRKİYE KUPASI PROGRAMI
16 Nisan Çarşamba
20.00 Bursaspor - Galatasaray (İlker Meral)

17 Nisan Perşembe
20.30 Medical Park Antalyaspor Eskişehirspor (Mete Kalkavan)
(İHA)