BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Artvin'den sonra 5 il için kritik uyarı!

Artvin Valisi Kemal Cirit, önümüzdeki saatlerde yağışların daha da şiddetleneceğini belirterek, özellikle 5 il için uyarıda bulundu.

Abone ol

Artvin’de sel nedeniyle çöken binaların enkazında kalan ve sulara kapılan 7 kişi hayatını kaybederken, Doğu Karadeniz ’de şiddetli yağışların devam edeceği uyarısı yapıldı.

5 il için uyarıda bulunan Artvin Valisi Kemal Cirit, yağışın özellikle Rize’ye doğru ilerlediğini açıkladı.

Vali Cirit’in uyarıları şöyle:

Önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Tekrar Karadeniz’in üzerinde bulunan yoğun bulut görülüyor. Sinop’tan Artvin’e kadar olan bölgeyi etkileyecek.

VALİ: RİZE’Yİ UYARMAK İSTİYORUM

Sinop, Ordu, Samsun , Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var. Rize’lileri uyarmak istiyorum, Rize’ye ilerlemiş durumda. Çok kuvvetli yağış olabilir.

Giresun, Ordu, Samsun’da aynı risk gözüküyor, son ölçümlere göre.

HEYELAN ARTACAK

Rize’ye doğru olan bölgede bulutlar yoğunlaşıyor. Heyelan artacaktır. Kaymalar artacaktır. Dağların denize dik gelmesi, dere yataklarına yapılan yerleşim yerleri, aşırı suyun denize gideceği, evler için de büyük risk oluşturuyor. Çok dar bir alandalar. Bütün yağışların büyük etkisini göstereceği yerler karadeniz’in kıyı kesimleri. Kıyıda bulunanların dikkatli olması lazım.

Bu gece ve yarın risk var bölgede. Çok dikkatli olunması gereken durumlar şu an itibariyle.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Samsun, Ordu ve Sinop illerinin çevrelerinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada yağışların yer yer, gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece ve yarın Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.