BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç hükümet hesaplarına kulp taktı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'daki temaslarını bugün de sürdürdü.

Abone ol
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'daki temaslarını bugün de sürdürdü. Bu kez Alaşehir'de bir kooperatifin genel kuruluna katılan Arınç, koalisyon hesapları yapanlara hem bir gönderme yaptı hem de şimdiden adını koydu. İşte eğer AK Parti iktidardan düşer ve yerine koalisyon kurulursa ismi: Kıytırık Koalisyon!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi'nin Genel Kurulu'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de siyasi istikrarın bozulmamasını istedi. Arınç, "Kıytırık koaliasyonlara izin ve imkan vermeyin. 'Bu işler güzel oldu. Yolunuzdan dönmeyin' derseniz o zaman sizin kararınız ile haziranda yeni bir sayfa açacağız. Bizi dövecekseniz de siz dövün" dedi.

"EZAN OKUNURKEN KONUŞABİLİRSİNİZ DİYE FETVA ALDIM"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alaşehir'de Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin 58. Genel Kurulu'na katıldı. Arınç yurt yapma kararı alan kooperatifi tebrik etti. Ezan okunurken de konuşmasına devam eden Arınç, birinin uyarması üzerine "Ben ezan okunurken de konuşabilirim diye fetva aldım. O yüzden müsaade ederseniz konuşmama devam edeceğiz. Bu bazı durumlarda istismar ediliyor, yanlış anlaşılıyor. Ezan bizim ezanımız. Tanrı uludur demiyor, çok şükür ki allahü ekber diyor" dedi.

"ESNAFI AYAKTA TUTAN TEDBİRLER ALACAĞIZ"

Esnaf ve sanatkarların birikmiş sorunları olduğunu dile getiren Arınç, hükümet olarak bu sorunları çözeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Küçük sermayesiyle kendi alınteriyle para kazanayım diyen, 10 binlik bir sermaye ile günlük hayatımı döndürsem diyenler için elbette sıkıntılar var. Bunların başında süper marketler var. Her gün yeni yeni büyük marketler açılıyor. Daha bol çeşitle insanımıza yeni bir alışveriş kültürü meydana geliyor. Bu cazip bir şey. Bu cazibenin altında bütün Türkiye var. Bunlarla ilgili yasal düzenlemeler yapmalıyız. Büyük balık, küçük balığı yememeli. Marketler de kazansın, ama esnafın da ayakta durabilecek bir gelire sahip olması lazım. Alışveriş merkezlerini dışarıya çıkarmak, belli bir kısıtlama getirilmesi gerekir. Avrupa'da marketler yasası nasılsa Türkiye'de öyle olması gerekir. Her mahallenin içinde süpermarketler olmamalı, cumartesi pazar gece 11'lere kadar çalışmamalı, bakkal açık olmalı. Büyük bir sermaye girişi var Türkiye'ye. Kasadan fişini alırken alışverişini, herşeyi yasal prosedür içinde yaparsa kayıp kaçaklar azalıyor diye düşünürüm. Bir bakkaldan temin edemeyeceğiniz şeyi marketten alıyorsunuz. Buna karşı duracağız, esnafımızı, sanatkarımızı kollamak adına ne gerekiyorsa yapacağız" 

"BİRBİRİNİ ÇİĞNEMEK TÜRKİYE'Yİ GERİYE GÖTÜRÜR"

Türkiye'nin birliği ve beraberliğini koruması gerektiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Ülkemizde bir siyasi istikrar vardır bu ekonomik istikrarı getiriyor. Birbirini çiğnemek Türkiye'yi geriye götürür. Nereye karar verecekseniz orayı güçlendirmeye bakın, kıytırık koaliasyonlara izin ve imkan vermeyin. Türkiye böyle gider. Böyle gitmezse Allah korusun nereye geliriz. İnşallah ümit ediyoruz 'bu işler güzel oldu yolunuzdan dönmeyin' derseniz o zaman sizin kararınız ile haziranda yeni bir sayfa açacağız. Bizi dövecekseniz siz dövün. Millet ne yaparsa başımızın üstünde yeri var"