BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

April Yayıncılık'tan 4 yeni kitap birden

April Yayıncılık dört yeni kitapla okurlarının karşısına çıkıyor.

Abone ol

April Yayıncılık dört yeni kitapla okurlarının karşısına çıkıyor.

Bahadır Cüneyt Yalçın'ın kansız polisiyesi "Mütevazi bir İntikam"; Lidia Yuknavitch'in alternatif kurgusu "Dora: Freud’a Kafa Tutan Kız"; Scarlett Thomas'ın bilimkurgu başyapıtı olmaya aday "Bay Y.’nin Sonu" romanları ve Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız haber sloganı ile yola çıkan "Zaytung Almanak 2013" April Yayıncılık'ın  Nisan ayında raflardaki yerini aldı.

İşte birbirinden çarpıcı o kitaplar:

[PAGE]

Mütevazı Bir İntikam – Bahadır Cüneyt Yalçın

April Yayıncılık, Afili Filintalar'da yazdığı Kuş Lokumu başlıklı yazılarıyla tanınan Bahadır Cüneyt Yalçın'in ilk romanı Mütevazı Bir İntikam'ı geçtiğimiz günlerde yayınladı. Kansız bir polisiye yazma iddiasıyla romanını kaleme alan Yalçın, bir gazeteci ile bir mahkumun zorunlu bir araya gelişleri üzerinden bir hikaye kuruyor. Yeni bir eve taşınan gazeteci tuhaf mektuplarla karşılaşıyor ve devamında mektupların evinin karşısındaki hapishaneden geldiğini anlıyor. Mahkumun tek derdi ise onu terk eden nişanlısının düğününe gitmek ve son kez yüzleşmek. Tesadüfler sonucu bir araya gelen bu tuhaf ikili, intikam alma hevesiyle yolculuğa çıkıyor ve başlarına gelmedik kalmıyor. Son dönemde edebiyatta çokça işlenen Ankara, bu romanda da baskın. Okur Mütevazı Bir İntikam'da sakin ama güçlü bir öyküyle hem dramı, hem mizahı bir arada bulacağa benziyor.

unnamed2.20140409103646.jpg

[PAGE]


Dora: Freud’a Kafa Tutan Kız – Lidia Yuknavitch

April Yayıncılık geçtiğimiz günlerde Lidia Yuknavitch imzalı Dora: Freud'a Kafa Tutan Kız adlı kitabı yayımladı. Chuck Palahniuk önsözüyle yayımlanan ve Chuck Palahniuk hayranları-alternatif edebiyat arayan okurlar tarafından bir hayli ilgi gören kitap, kapağıyla da dikkat çekiyor. Freud'un ünlü Dora vakasının günümüze uyarlanmış hali diyebileceğimiz kitapta, 2000'li yılların dünyasında Dora Freud'tan intikamını almaya çalışıyor. Freud, ünlü vakası Dora'da, Dora adlı bir genç kıza yanlış teşhis koymuş ve bunu daha sonra itiraf etmişti.Kitapta Dora artık 2000'li yıllarda yaşayan genç bir kızdır ve psikanalisti Freud'tan kendisini teşhir etmeye çalıştığı için intikam almak istemektedir. Babasının arkadaşı tarafından tacize uğramış, babasının annesini aldatmasına ve annesinin gittikçe silüetleşen görüntüsüne tanıklık etmiş Dora, tüm bunların üstüne bir de psikanalist Freud'a gönderilince, intikam kaçınılmaz olur.Chuck Palahniuk önsözünden hareketle rahatlıkla söyleyebileceğimiz gibi; "Lidia Yuknavitch her zamanki gibi, popüler kültürün kilometrelerce önünde koşuyor. Bizi uyarmadığını söyleyemeyiz. Dora'nın dünyası sadece mümkün değil, kaçınılmaz da." Dora: Freud'a Kafa Tutan Kız, sizleri eğlenceli ve ilginç bir okuma deneyimine çağırıyor.

unnamed.20140409103639.jpg

[PAGE]


Bay Y.’nin Sonu – Scarlett Thomas

İngiliz yazar, Scarlette Thomas Bizim Hazin Evrenimiz’den sonra ikinci kitabı Bay Y.’nin sonu ile Türkçede. Geçtiğimiz günlerde April Yayıncılık etiketiyle okurla buluştu. Bay Y.’nin Sonu’nun en önemli özelliği gizem ve bilimkurgu edebiyatı üzerine artık her şey yazıldı diyenleri büyük şaşkınlığa uğratacak olması.

19. yüzyıl düşünce deneyleri üzerine çalışan kahramanımız güzel Ariel Manto’nun hayatı kalan tek baskısının Almanya’da bir kasada olduğu söylentisi dışında hiçbir iz olmayan Bay Y.’nin Sonu’yla karşılaşmasıyla değişir. Neredeyse bir senedir kayıp olan danışman hocasından, kitabın yazarı Alexander Dumas’a ve paralel evrene, zaman yolculuğuna kadar uzanan bir maceraya çıkması an meselesidir. Ariel Manto, yazarı, editörü, yayıncısı ve okuyan herkesin öldüğü bilinen Bay Y.’nin Sonu’nu okumaya cesaret edecek mi, peki ya okursa lanetli bir kitap başına ne gibi dertler açabilir. Bir anda Ariel Manto ile birlikte kendinizi hayatı, aşkı ve bilinci sorgular ve hepsine dair yeni bir dünyayı keşfe çıkarken bulacaksınız.

Bay Y.’nin Sonu bilimkurgu romanın son başyapıtlarından. Tüm dünyada çok satan kitap hayattan sıkılıp kitaplara sığınanlar için harika bir seçenek olarak çıkıyor karşımıza.

unnamed3.20140409103700.20140409110219.jpg

[PAGE]


Zaytung Almanak 2013

Son dönemin en çok ses getiren internet fenomenlerinin başında gelen Zaytung ekibi, 2013 haberlerini derledikleri yeni almanakla okurlarla buluşuyor. "İşbu Almanak, ileride torun torbaya 2013 senesini anlatırken bunak muamelesi görmeyin, arkanızdan "Bunun da kafa iyice gitti ha, 1 senede bu kadar şey olabilir mi?" şeklinde atılıp tutulmasın diye hazırlanmıştır. Alın bunu, Alzheimer iddialarına karşı elinizde yazılı belge bulunsun. Hatta nolur nolmaz, 2-3 tane alın..." sözleriyle tanıtımını yaptıkları almanakta yoğunluklu olarak Gezi süreci konu ediliyor. Zaytung astroloji, dergi, son dakika haberler gibi bölümlere de yer verilen almanak uzun ve zorlu bir yılı mizahla hatırlamak için iyi bir şans.

unnamed4.20140409103709.20140409110207.jpg