BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  SEÇİM

Anket şirketinden HDP'ye kritik uyarı

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar'dan HDP'ye uyarı geldi, "Provokasyonlara karşı dikkatli olun"

Abone ol

Barajı aşıp aşmayacağı tartışılan HDP'ye bir kritik uyarı, Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar'dan geldi. Seçimler öncesinde provokasyonlar olabileceğini belirten Sencar, HDP'yi önlem almaya çağırdı.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, HDP’nin barajı geçmesinin halihazırda yüzde 100 garanti olmadığını yazdı. "Trend yukarı doğru, ancak önümüzdeki aylarda karşımıza neler çıkacağı belli değil!" diyen Aydıntaşbaş görüş almak için Metropoll’un başındaki Prof. Özer Sencar’ı aradığını anlattı.

Aslı Aydıntaşbaş devamında Sencar’ın HDP'nin baraja takılmaması için bazı hayati uyarıları olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

2 KRİTİK KOŞUL VAR

”HDP’nin baraj sorununun kalmadığını düşünüyorum. Fakat 2 kritik koşul var. Birincisi provokasyona karşı önlem almaları, ikincisi Türkiye’nin batısında doğru adaylar belirlemeleri.

HDP OPERASYONU OLABİLİR

“Provokasyon” mu dediniz?

“Bakın, HDP oylarının yüzde 7-7.5’i Kürtlerden. Ama barajı geçmesi için asıl genişleme alanı Türklerden olacak. HDP’nin barajı aşmasını engellemek için önümüzdeki süreçte provokasyonlar olabileceği endişesini taşıyorum. Örneğin HDP’yi baraj altı bırakmak için askere, polise ya da bayrak gibi sembollere karşı saldırılar. Bunlar, HDP görüntüsü altındaki ajanlardan bile olabilir. Dış ülkelerin dahili bile olabilir. Bu tarz eylemler, batıdaki Türk seçmeni etkiler. Operasyona açık bir alan...”

OLAYLAR OLDUKTAN SONRA BİZ YAPMADIK DİYEMEZLER

Peki, HDP ne yapmalı? Bir siyasi parti bilmediği bir tezgâhı nasıl engelleyebilir?

“HDP’nin yapabileceği tek şey, hem Selahattin Demirtaş’ın hem de gerekiyorsa Kandil’in şimdiden çıkıp kamuoyunun önünde ‘Böyle bir saldırı olursa bilin ki biz yapmadık’ diye ön almaları. Aksi takdirde, olaylar olduktan sonra ‘Biz yapmadık’ demenin hiçbir değeri yok. Türk kamuoyuna ”Bizden bir şey çıkmayacak. Biz Türkiye’nin sükunetini istiyoruz” diye taahhütte bulunmaları gerekir.”