BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'dan 'kardeşini feda et' çağrısı

İngiltere'de Arapça yayımlanan Şark el Avsat gazetesinin haberine göre Türkiye, Suriye lideri Esad'a krizden çıkış için kardeşi dahil yakın çevresindeki kişilerle arasına mesafe koyması tavsiyesinde bulundu.

Abone ol

Türkiye'nin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a, krizden çıkış için kardeşi dahil yakın çevresindeki bazı kişileri "feda etmesi" tavsiyesinde bulunduğu öne sürüldü.

İngiltere'de Arapça yayımlanan Şark el Avsat gazetesinin haberine göre, adı açıklanmayan Türk kaynaklar, yeni hükümetin kurulmasından sonra Türkiye'nin Suriye'deki krize yaklaşımda önemli bir değişiklik olacağını söyledi.

Söz konusu kaynaklar, bu değişikliği, "Şam Hükümeti'nin protestolar karşısındaki tavrı ve diyalog yerine baskıyı tercih etmesinin mecbur kıldığını" belirtiyor.

Bir Türk kaynak, Türkiye'nin siyasi partiler kurulması ve sivil toplum inşası alanında Beşar Esad'a önemli tavsiyelerde bulunduğunu, Esad'ın olumlu yaklaşmasına rağmen bunları hayata geçirmediğini belirtti.

Söz konusu kaynaklara göre, tavsiyeler arasında Esad'ın kardeşi Mahir Esad ve işadamı Rami Mahluf'un da bulunduğu yakın çevresindeki bazı kişilerle arasına mesafe koyması da yer alıyor.

10 BİN MÜLTECİ

Ankara'nın baskıcı olarak görülmeyen Cumhurbaşkanı yardımcısı Faruk el Şara ve bazı komutanların görevine devam edebileceği yolunda görüş bildirdiği belirtiliyor.

Haberde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, mülteci akını sınırlamak için Suriye toprakları içinde bir tampon bölge oluşturulacağı iddialarını reddettiği belirtiliyor. Gazeteye göre Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Suriye'de en fazla 10 bin mülteci kabul edebileceğini söyledi.