BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Ankara'daki yağış meclis gündeminde!

Son günlerde artan yağışlı hava Ankara'yı etkisi altına aldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yağmur sonrası Ankara'da yaşanan trafik sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Tanrıkulu Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması istemiyle, "Ankara'da hemen her yağmur sonrası yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi için Bakanlığınız tarafından yürütülen çalışma var mıdır?" diye sordu.

Tanrıkulu, Elvan'a şu soruları yöneltti:

"Ankara Metrosu'nu su basmasının sebebi nedir? Konu ile ilgili inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nelerdir? Ankara Metrosu'nu su basması sonucu kapalı alanda bile şemsiye açmak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı bu mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlığınızca çalışma yapılacak mıdır? Ankara'da muhtelif bölgelerde en az 36 saat olmak üzere yaşanan su kesintileri başta olmak üzere, diğer taraftan yağmur sonrası trafikte ve metro istasyonunda görülen olumsuzlukların kısa sürede giderilmesi için Bakanlığınız çalışmalar yapacak mıdır?"

Tanrıkulu Meclis Başkanlığı'na sunduğu bir başka soru önergesiyle de; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, son yıllarda gerçekleşen çevresel harcamaların tutarlarının ne kadar olduğunu sordu. Soru önergesinde ayrıca; 2012 yılında toplanan çevresel vergi tahakkuklarının Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen Başbakanlık Hizmet Binası inşasında kullanılmasının yasal dayanağı ne olduğu soruldu.