BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Ankara’daki şebeke suyunu Bakanlık da denetliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, atık sularla ilgili, “Atık su denetimini çok sıkı yapmaya çalışıyoruz. Aklı kullanarak, teknolojiy...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, atık sularla ilgili, “Atık su denetimini çok sıkı yapmaya çalışıyoruz. Aklı kullanarak, teknolojiyi kullanarak Ankara Gölbaşı’nda laboratuvarımızda atık suları denetliyoruz. Atık suda problem varsa anında müdahale ediliyor” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen CeBİT Global Konferansı’nda ‘Şehir İletişim, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’ oturumuna katıldı. Oturumda konuşmacı olarak ise Almanya Niedersachsen Federal Eyaleti Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies, Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Arkadiusz Bak yer aldı.
Yaptığı konuşmada Türkiye’nin çok dinamik bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, “Bu dinamizmimiz başka ülkeleri rahatsız etse ve Türkiye, Polonya halkları üzerinden projeler yürütseler dahi Polonya ve Türk halkı ayağa kalkmayı başarabileceğini başarmıştır. Türk ve Polonya halkı kalkınmasın diye bir sürü tezgah oynanmış, uğraşılar gerçekleşmişti. Bizim bu yapılanmalara karşı dinamizmimiz durmuyor, durmayacak. Bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü biz çok tarihe dayalı, geçmişi olan, binlerce devlet tecrübelerimiz olan bir milletiz. Ayak oyunlarıyla Türkiye’ye karşı yapılanmalar para etmiyor, etmeyeceğini de düşünüyoruz. Polonya halkı da çok mazlum bir halktır. Zaman içinde üzerlerinde çok oyunlar oynanmıştır. Polonya’nın kalkınmasından dolayı da Türkiye olarak bir zevk duyuyoruz” dedi.
Kentlerin yönetilmesinin gittikçe zorlaştığını söyleyen Bakan Güllüce, bu yüzden de çağın teknolojisini ve aklı kullanmak gerektiğini belirterek, “Akıllılığı tarif ederken çok ince ayarlı tarif etmek lazım” diye konuştu.

“DEVLET, ÖZEL SEKTÖRÜN MAALESEF ÖNÜNE GEÇEMİYOR”
Kentlerin mevcut dokusunu tam olarak göremediklerini, hükümet olarak bazı eksikliklerinin olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “Devlet, özel sektörün maalesef önüne geçemiyor. Vatandaş daha hızlı hareket ediyor. Devlet bunun çarelerini daha sonra bulmaya çalışıyor. Bu yüzden biz Türkiye’deki şehirlerimizin bütün bilgilerine mükemmel sahip değiliz. Eksikliklerimiz var. Bunu iki büyük projeyle tamamlamaya çalışacağız” dedi.
“Dünyada en duyarlı ülkelerden birisiyiz” diyen Bakan Güllüce, dünyanın gelişmiş ülkelerinin dünyayı mahvettiğini, özellikle Afrikalıların da yaşadığı yoksul ülkeleri perişan ettiklerini, sonunda da ozon gazı, çevre kirlenmesi, buzulların erimesi gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olduğunu söyledi. Türkiye olarak bu tür olaylara hassasiyet gösterdiklerini belirten Güllüce, “Gelişmiş ülkeler bizim hassasiyetimizi görsünler. Ben buradan haykırıyorum dünyayı tüketmeyin” şeklinde konuştu.

“ATIK SULARI DENETLİYORUZ”
Türkiye’nin hassasiyetleri üzerinden örnekler veren Güllüce, “Atık su denetimini çok sıkı yapmaya çalışıyoruz. Aklı kullanarak, teknolojiyi kullanarak Ankara Gölbaşı’nda laboratuvarımızda atık suları denetliyoruz. Atık suda problem varsa anında müdahale ediliyor. Bir yıla kalmaz onu en az atık olana kadar yine teknolojiyi kullanarak yapmaya çalışacağız” dedi.
Almanya Niedersachsen Federal Eyaleti Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies konuşmasında özel şirketler ile devletler arasında anlaşmaların sıklaştırılması gerektiğini vurgularken; Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Arkadiusz Bak ise Türkiye’nin zenginleşen bir ekonomiye sahip olduğunu söyleyerek, Polonya ile Türkiye arasında işbirliği anlaşmaları yapılması gerektiğini ve akıllı şehir uygulamalarının büyümesi gerektiğini kaydetti.
(İHA)