BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da asrın projesi için kritik zirve

Türkiye'den KKTC'ye götürülen su için taraflar bugün Ankara'da bir kez daha masaya oturuyor. Suyun yönetimi yapılacak görüşmelerde anlaşmaya varılması halinde bir kaç haftaya KKTC suya kavuşmuş olacak.

Abone ol

Türkiye ile KKTC arasında deniz altından borularla götürülen su için taraflar Ankara'da masaya oturuyor. Suyun yönetimi konusunda KKTC tarafından hazırlanan ileri istişare önerileri, Ankara'da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu geçtiğimiz hafta KKTC Hükümetinin su konusundaki görüş ve önerilerini içeren bir mektubu Türkiye'deki yetkililere ulaştırmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'ne ilettiklerini kaydetmişti. KKTC Hükümeti temsilen, Maliye Bakanı Birikim Özgür, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren bu çerçevede temaslarda bulunacak. Tarafların uzlaşması halinde ortaya çıkacak olan hükümetler arası anlaşma, imza aşamasına gelecek.

ÖZGÜR: "MODELE SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ"

Ankara ziyareti öncesi Ercan Havalimanı'nda açıklama yapan KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, "Özel işletmenin verimliliği ile kamunun gücünün birlikte değerlendirilebileceği yasalarla uyumlu" olarak nitelendirdiği modele son şeklini vereceklerini söyledi. Su konusunda bugüne kadar yaşanan sürece ilişki bilgi veren Maliye Bakanı Birikim Özgür, projenin artık son aşamaya geldiğini vurguladı.

"PROJE ARTIK SON AŞAMADA, SU BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE ÇEŞMELERDEN AKMAYA BAŞLAYACAK"

Maliye Bakanı, Kıbrıs Türk tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirdiği projenin artık son aşamaya geldiğini, birkaç hafta içinde suyun çeşmelerden akmaya başlayacağını söyledi. Özgür, Bizi çok ciddi bir iş yükü bekliyor. Bunun bilincindeyiz. Teknik şartname hazırlanacak. Belediyelerle birlikte nerelerde ne gibi alt yapı yatırımlarının hayata geçirilmesi konusu kararlaştırılacak. Bir ihale süreci hayata geçirilecek. Bütün bunlar bizim hükümetimizin tarafından yürütülebilecek esaslı işlerdir diye bakıyoruz" diye konuştu.