BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara saldırısı Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Ankara saldırısını protesto amacıyla Türkiye'nin bir çok ilinde protesto gösterisi düzenledi. Bazı gösteriler ise polis müdahalesiyle karşılaştı.

Abone ol

Ankara Tren Garı kavşağında bu sabah meydana gelen ve onlarca kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı Türkiye'nin dört bir yanında protesto edildi. Protesto gösterileri ise bazı illerde polis müdahalesine neden oldu.

BATMAN                                        

HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Milletvekili adayı Kadir Tunç, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamasıyla basın açıklamasıyla kınadı. Milletvekilleri kortej önünde yürüdükleri sırada TOMA araçları, basınçlı suyla grubu dağıttı. Milletvekilleri ile Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, basınçlı sudan etkilenirken, polis gözyaşartıcı sprey kullandı.

ANKARA - KIZILAY                                                 

Ankara Garı önünde yaşanan patlamanın ardından Yüksel Caddesi'nden Kızılay'a gelen maskeli 15 kişilik grup, polis ekiplerine havai fişek attı.
     
Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

İSTANBUL - KADIKÖY                     

Ankara'da 86 kişinin ölümüne, 186  kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını protesto eden bir grup, Kadıköy İskele Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.
Yüzlerce kişi, Kadıköy'de bulunan Karaköy-Eminönü iskelesi önünde toplandı.
Grup üyeleri pankart açarak, patlamayı protesto etmek amacıyla oturma eylemine başladı. Grup üyeleri, sık sık sloganlar attı. Yaklaşık 1 saat süren oturma eyleminden sonra grup, Beyoğlu Tünel Meydanı'nda yapılacak olan eyleme katılmak için vapur ile Karaköy'e geçti.

ankara'daki patlama türkiye'nin bir çok ilinde protesto edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi ofis semtinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi sloganlar attı. Protesto eylemine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Fırat Anlı, HDP Eş Başkanı Ömer Önen, partililer ve sendika temsilcileri katıldı.

Kalabalık açıklamanın ardından yaklaşık 5 dakika oturma eylemi yaparak saldırıya tepki gösterdikten sonra dağıldı.

 ŞANLIURFA

Öğleden sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan ve aralarında HDP Milletvekilleri Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan’ın da bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 300 kişi, Ankara’daki saldırıyı protesto etti. Kalabalık, açıklamaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

VAN

Patlamayı protesto amacıyla Cumhuriyet Caddesi'ndeki Faqiye Teyran Parkı'nda toplanan bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri basın açıklaması yaptı.
     
Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nden 2 Nisan Kavşağı'na kadar yürüyen grup, burada oturma eylemi gerçekleştirdi.
     
Eylemin ardından tekrar çarşı merkezine yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. HDP yöneticilerinin, emniyet yetkilileriyle yaptığı görüşme sonucu grubun yolu kapatmamak şartıyla yürümesine izin verildi. Ancak bu sırada bazı kişilerin güvenlik güçlerine taş atması üzerine gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.
     
Çarşı merkezi ve ara sokaklara dağılan grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.