BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  POLİTİKA

Ankara patlaması Davutoğlu flaş açıklama

ANKARA patlamasıyla ilgili Başkent olağanüstü günler yaşıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 95 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

ANKARA patlamasında 95 kişi yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan çok sayıda kişi var. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Tren Garı yakınında meydana gelen patlamayla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Herkesi teröre karşı omuz omuza vermeye çağıran Davutoğlu, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

Saldırıyı devletin yaptığını iddia eden Demirtaş'a tepki gösteren Davutoğlu, "Terör örgütüne sırtını dayayanlar, insan canını yok sayanlar, barış deyip arkasından hamile eşinin yanında polisi şehit edenlere karşı sesini çıkarmayanlar, halk tarafından manen kelepçelenmiştir." dedi.

Davutoğlu ayrıca saldırıda iki canlı bomba olduğuna dair emarelerin yüksek olduğunu açıkladı.

Selahattin Demirtaş'dan skandal sözler : '"O günler gelecek, inşallah hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak. Bugün gençleri ensesinden tutup, polis aracına bindirdiğiniz gibi inşallah bunların sorumluları da o kelepçeli ellerle halkın huzurunda cezaevine sokulacak, içeri sokulacak. Hesabını, bedelini ödeyene kadar da cezaevinden çıkamayacaklar."

Davutoğlu ülkeyi sarsan Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili kameralar karşısına geçti ve olayla ilgili ayrıntıları ve son gelişmeleri aktardı. İşte o açıklamaların satır başları:

BU SALDIRI ÜLKEMİZE YAPILAN BİR SALDIRIDIR

"Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba veya herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Ülkemize yapılan bir saldırıdır. Türkiye ateş çemberi içinde örnek bir ülkedir
Doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Halkımızın her kesimine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının acısını hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Demokrasiye de yapılmış bir saldırıdır.

ÜÇ GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Aldığımız kararla terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, korucularımız için üç gün yas ilan etme kararı aldık.

İKİ CANLI BOMBA OLDUĞUNA DAİR EMARELER VAR

Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda. Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

HEPSİ ORTAYA ÇIKARILACAK

Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEYİ PLANLIYORUM

Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım.

Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum.

SORUMLU DİL ÇAĞRISI

Böylesi zor şartlarda o ağır sorumluluğu üstlenmiş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bütün siyasi partilere tam da bugün demokrasimizi korumanın, ülkemizi, halkımızı korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu çerçevede de bütün siyasi liderlerin söylemlerine, üsluplarına dikkat etmeleri, tahriklerden uzak durmaları, toplumda katlanarak artacak nefret, intikam söylemine kesinlikle kapılmamaları yönünde çağrıda bulunmayı gereklilik olarak görüyorum.

İSTER DEAŞ İSTER PKK HEPSİ TERÖRİST

 Bugün taziye mesajı yayınlayan bütün ülkelere teşekkür ediyoruz. Gün teröre karşı durma günüdür. İster DEAŞ, DHKP-C ister PKK, ister IŞİD olsun hepsi teröristtir. Omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur. Vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum
Ülkemizin, milletimizin, ailelerin başı sağolsun. Bütün uluslararası toplumu dayanışmaya çağırıyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA SEÇİM HÜKÜMETİ SİTEMİ

Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama eğer Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, bu hükümete katılmış olsalardı, teröre karşı dayanışma konusunda en büyük desteği vermiş olurlardı, bu yükü omuz omuza kaldırırdık, bu ülkeyi seçime hep birlikte götürürdük.

DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Tek tek görüşmelerde Demirtaş’a farklı bir tutum takınmayı düşünmüyordum ama bugün yaptığı açıklama sonrası herkesin yüzündeki maskenin nasıl düştüğünü gördünüz.  Demirtaş 'Halkımıza yapılan saldırıdır devletin halka yaptığı saldırıdır' diyor bu nasıl anlayıştır. Birlik dili kader dili kullanmak yerine  3 aydır şehit edilen onca asker varken siviller varken onları grömezden gelip saldırıa kesin veri yokken hükme varmış gibi devleti mesul göstermek parlametoda yer alan genel başkana yakışmaz.

6-7 Ekim'de nasıl halkı sokağa dökmüşse aynı oyununun içindedir. Halkımız çok iyi biliyor ki devletin bütün meselesi kamu düzenini korumaktır.

HALKI SOKAĞA DÖKMEYE ÇALIŞIYOR

Yaptığı açık tahriktir, yine aynı oyunun içinde. PKK onların hayatını karartan bir yapıdır. Halkı sokağa dökmeye çalışıyor. Halkımızı yüreğimin derinliklerinden sesleniyorum lütfen tahriklere kapılmayın. Her türlü güvenlik tedbirini alacağız ama en büyük güvencemiz halkımızın sağduyusudur.

Sorumsuz açıklamalarla terörle mücadeleden caydıracağını düşünüyorsa yanılıyor. Kim eline silah alıp halkın huzurunu bozmak isterse onlara karşı mücadelemiz sürecek.

SURUÇ'TA SUÇLULAR YAKALANDI

Bu haince cinayeti işleyen kimse gereği yapılacak. Diyarbakır’da da Suruç’ta da suçlular yakalandı, Demirtaş 'yakalanmadı' diyor, yakalandı hukuka teslim edildiler. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir. Biz DEAŞ mevzilerini 23 Temmuz’da hedef aldık. Cezalandrıcı bir dil kullandık. 32 vatandaşımızın cinayetinin arkasında DEAŞ vardı cezalandırdık.

POTANSİYEL ÖRGÜTLER

DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek.

 SON ÜÇ GÜNDE PEK ÇOK CANLI BOMBA YAKALANDI

Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı. Herhangi eksiklik zaaf söz konusu ise kesinlikle zaafın giderilmesi için gereken tedbiri aldık. Son üç günde pek çok canlı bomba yakalandı. Art niyetli grup içine sızmış iki canlı bomba olarak orada patlamayı gerçekleştirmiş olabilirler. Detaylar incelenir.

Fedailer üzerinden kaos çıkarılacağı yolunda istihbarat vardı. DHKP-C bağlantılı canlı bomba İstanbul'da yakalandı. Tek boyut, tek eksenli değil . Türkiye'de kaos ortamı yaratılmak isteniyor.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI VAHİM

Demirtaş’ın açıklamalarında vahim bir durum var. Hukuki olarak her an hesap vermeye hazırıız. Bizim elimize ne takılacağına halk karar verir.
Terör örgütüne sırtını dayayanlar, insan canını yok sayanlar, barış deyip arkasından hamile eşinin yanında polisi şehit edenlere karşı sesini çıkarmayanlar,  halk tarafından manen kelepçelenmiştir

DEMİRTAŞ'IN VİCDANI KELEPÇELENMİŞTİR

Demirtaş’ın vicdanı kelepçelenmiştir. Hesap sorulacakca buradayım, her yerdeyim, Ankara’dayım İstanbul’dayım. Halkı devlete kışkırtıyorsa bunlar sorgulanacaktır. Hiçbir siyasi böyle bir saldırı karşısında devleti suçlamaz, teröristleri suçlar. Demirtaş’ın meselesi bu vatandaşların hüznünü paylaşmak değil. Meselesi içimizdeki yangını ülke yangınına çevirmek
Demirtaş’ın ikili dilini HDP’ye oy veren vatandaşlarımız da görecektir. Bizi caydıracağını düşünüyorsa, tedbirlerimizi erteleyeceğimizi düşünüyorsa yanılıyor
Kim eline silah alırsa, bomba gönderirse mücadelemiz sonuna kadar sürecek, kararlıyız.