BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Ankara emniyetinde şok! Mahmut Karaaslan emekliliğini istedi

Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan beklenmedik bir kararla emekliliğini istedi. Ankara’nın yeni emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz oldu.

Abone ol

14 Mart 2016'dan beri Ankara Emniyet Müdürü olan Mahmut Karaaslan emeklilik dilekçesi verdi. Karaaslan, "Sağlık gerekçesiyle emekliliğimi istedim" dedi. Ankara’nın yeni emniyet müdürü Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz oldu.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, beklenmedik bir kararla emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı

Uzun zamandır beklenen il emniyet müdürleri kararnamesine önceki gün son şekli verildi. 10 veya 12 il emniyet müdürünü kapsayan kararname listesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önce Başbakan Binali Yıldırım’a sunuldu. Bakan Soylu, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Ahmet Şengün’ü de yanına alarak İstanbul’a giderek listeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu. Erdoğan’ın oluruyla liste son şeklini aldı.

MERKEZE ALINDI

Belirlenen listede Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın merkeze alındığı öğrenildi. Karaaslan, bunun üzerine dün İçişleri Bakanlığı’na giderek konuyla ilgili bilgi aldı ve merkeze alınacağı kendisine iletildi. Bunun üzerine Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karaaslan’ın emeklilik dilekçesini işleme koyduğu öğrenildi.

TAMAMEN ŞAHSİ KARARIM

Karaaslan, yaptığı açıklamada, “Tamamen şahsi kararım. Ben böyle uygun gördüm. Emekliliğimi istedim. Dilekçemi de işleme koydular. Bundan sonrası bizim için hayırlı olsun” dedi.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ SERVET YILMAZ

Ankara’nın yeni emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz oldu. Terör, KOM gibi kiritik ve operasyonel birimlerin bağlı olduğu Yılmaz, 2016 yılındaki kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına getirilmişti. Yılmaz döneminde, terör ve KOM’da başta PKK ve FETÖ olmak üzere çok önemli operasyonlara imza atıldı.

MAHMUT KARAASLAN KİMDİR?

Mahmut Karaaslan, 1961 yılında Kayseri'de doğdu. 1979 yılında Polis Koleji'nden,  1983 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu ve İzmir, Ağrı, Ankara ve EGM'nin çeşitli birimlerinde görev yaptı.

2006 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edildi ve 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mahmut Karaaslan, 15 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.

14 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile de Ankara İl emniyet Müdürü olarak atanmıştır.