BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Altın klozet tartışmasına mahkeme noktayı koydu!

Kocali Valisi’yken makam odasına altın klozet yaptırdığı iddialarıyla gündeme gelen Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme bakın ne dedi?

Abone ol

Hatay Valisi Topaca’nın Kocaeli’nde görev yaptığı dönemde makam tuvaletini altınla kaplattığı iddia edilmiş, bu iddiaların ardından da  "altın klozet" tartışmaları gündemde yer almıştı. Yapılan haberlerin ve açıklamalardan sonra olay mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme altın klozet iddialarına son noktayı koydu: "Hiçbir şekilde altın malzeme kullanılmamıştır".

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberinde yer alan iddialara göre, vali makam odasında 752 bin liralık tadilat yaptırmıştı. Tadilat sırasında da, banyo ve tuvalete altın kaplama “tuvalet fırçalığı, altın kaplama sabunluk ve havluluk, altın kaplama bornoz askılığı ve altın kaplama çöp kovası” alınmıştı. 

Vali Topaca, yaptığı açıklamalarla bu iddiaları yalanladı ve tespit davası açtı. Dava kapsamında Kocaeli 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi tayin etti. Valilik binasında keşif yapan ve mesleği kuyumculuk olan bilirkişi, raporunda “Tarafımızca tespiti istenen klozet gövdesinde, kapağında ve incelediğimiz başkaca herhangi bir yerinde altın veya altın kaplama malzemeye rastlanmadı” dedi. 

KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN'IN KLOZET TARTIŞMASI

Geçen mayıs ayında “Vali beyin altın kaplama tuvaleti” başlığıyla haberler çıkmış, CHP Lideri Kılıçdaroğlu seçim meydanlarında bu habere atıfta bulunarak “Onlar altın klozet kullanmada dünya birincisi” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na tuvaletleri incelemeye davet etmiş, Kılıçdaroğlu ise Beştepe’yi değil klozeti yaptıran kamu görevlisini kastettiğini söylemişti.