BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Alparslan'ı hiç namazda görmemiş!

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet'e bomba atılması sanıklarından İsmail Sağır'dan ilgi çekici iddialar geldi.

Abone ol

Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından İsmail Sağır, el bombasını attığı gün uyuşturucu almasının sadece bir tesadüf olduğunu, eylemle bir alakası olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasına ilişkin duruşmaya tutuklu sanıklardan Veli Küçük, Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin ve Arkut Ersoy ile başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay mazeretleri nedeniyle katılmadı. Diğer 20 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık İsmail Sağır'ı sanık kürsüsüne çağırarak avukatı İsmail Yanar'ın mazereti nedeniyle gelmediğini belirterek yarım kalan çapraz sorgusuna, daha sonradan avukatına ibraz edilmek kaydıyla devam etmek isteyip istemediğini sordu. Sanık Sağır, çapraz sorgusuna devam edebileceğini söyledi.
Bunun üzerine savcı Nihat Taşkın, önceki oturumda Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasına ilişkin eylemlere ilişkin sorular sorduğunu, bugün ise Ergenekon davasıyla ilgili sorular soracağını söyledi. Savcı Taşkın, Ergenekon ana dava iddianamesinde Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarının dini hassasiyet ile yapılmış gibi gösterilerek mevcut hükümeti devirmek amacıyla kaos oluşturulmasının hedeflendiğinin belirtildiğini hatırlattı. Savcı Taşkın, "Alparslan Arslan, bu eylemlerin dini hassasiyetle gerçekleştirildiğini söylüyor. Oysa verdiğiniz ifadelere bakıldığında bu eylemlerin dini hassasiyetle yapıldığının inandırıcı olmadığı görülüyor. Sizin de radikal İslamcı veya dini hassasiyeti olan kişiler olmadığınız görülüyor. Siz bu konuda ne diyebilirsiniz? Dini hassasiyetle mi gerçekleşmiş eylemler midir bunlar?" diye sordu. Sanık İsmail Sağır soruyu, dini hassasiyetle eylem yapacak bir kişi olmadığını belirterek cevapladı.

Savcı Taşkın, dini hassasiyet konusuyla alakalı olarak "Aranızda dini sohbetler eder miydiniz?" diye sordu. Sanık Sağır da kendi aralarında böyle sohbetler etmediklerini ancak Alparslan Arslan'ın dini konulardan konuştuğunu, 5 vakit namaz kılan biri gibi göründüğünü belirterek, "Ancak hiç namaz kıldığını görmedim. Allah, Peygamberden bahsederdi. Şimdi de Allah kitap sövüyor." diye konuştu.

Savcı Taşkın, "Bir kadın ile yaptığınız telefon görüşmesinde size, 'Gelirken şeker getir' diyor. Uyuşturucu literatüründe şeker demek uyuşturucu anlamına gelmektedir. Siz uyuşturucuyu nereden temin ediyordunuz?" diye sordu. Sanık Sağır da her yerde satıldığını söyledi. Savcı Taşkın'ın, "Evraklardan sizin kokain kullandığınız görülüyor. Kokain alacak kadar durumunuz iyi miydi?" şeklindeki sorusu üzerine Sağır, "Çalıştığım zamanlar alabiliyordum." dedi. Savcı Taşkın, "Kokain pahalı bir uyuşturucu. Tüm kazancınızı uyuşturucuya mı veriyordunuz?" diye sordu. Sağır, bu soruya da, "Öyle devamlı gidip kilo kilo almıyordum. Arada bir kullanıyordum." şeklinde cevap verdi.

Savcı Taşkın, Cumhuriyet gazetesine, sizin de gittiğiniz bombalı saldırı günü uyuşturucu aldığınız ifade ediliyor. Bomba atmaya gitmeden önce rahatlamak için mi aldınız uyuşturucuyu?" diye sordu. Sanık Sağır da, "O gün tesadüfen uyuşturucu almıştım. Cumhuriyet gazetesine gideceğim diye almadım. Sadece denk geldi." dedi.
Savcı Taşkın, ana dava tutuklu sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in önceki tarihlerde yaptığı bir talebinde 'İsmail Sağır'ın bir devlet kurumunda muhbirlik yapıp yapmadığının sorulmasını istiyorum' dediğini hatırlatarak Sağır'a, bir devlet kurumunda muhbirlik yapıp yapmadığını sordu. Sağır, bu soruyu da "Yapmadım." diye cevapladı.

Savcı Taşkın, "Ergenekon adında, kendini derin devlet olarak tanıtan bir örgütten haberiniz ve ilişkiniz oldu mu?" diye sordu. Sağır , "Bu dava görülmeye başlanana kadar böyle bir örgütün varlığından haberim bile yoktu. Bilmiyordum." dedi.