BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Almanya'dan Erdoğan'la görüşen gurbetçilere şok tehdit!

Almanya Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşme sonrası eleştirilen İlkay Gündoğan ve Mesut Özil için "Alman devletine bağlılıklarını dile getirmeleri iyi olur." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İngiltere'nin Başkenti Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştukları için tepki gören Türk asıllı Almanya milli futbol takımı oyuncuları İlkay Gündoğan ve Mesut Özil ile ilgili tehditkar bir açıklamada bulundu.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, "Onların sözlerini ciddiye almam gerekirse, ki almamam için herhangi bir neden yok, o zaman ikisinin de Alman devletine bağlılıklarını dile getirip ortaya çıkan görüntüyü düzeltmeleri onlar için iyi olur" diye konuştu.

''YARDIMCI OLUNMALI''
Alman milli futbol takımı oyuncuları İlkay ve Özil'le köprü kurulması gerektiğini söyleyen Steinmeier, "Çıkış yolu aranmasına yardımcı olunmalı" önerisi yaptı.

SEÇİM KAMPANYASI İSTİSMAR EDİLMİŞTİR İDDİASI
Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın futbolcularla buluşmasını eleştirmiş, Alman milli futbolcularının seçim kampanyası için istismar edildiğini iddia etmişti.

TFF'DEN YANIT VERİLMİŞTİ
Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Grindel'a yanıt Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den gelmişti. Görüşmenin olağan bir durum olduğunu söyleyen Demirören Alman Federasyonu'nu siyasete bulaşmakla suçlamıştı.