BIST 9.909
DOLAR 32,46
EURO 34,69
ALTIN 2.434,33
HABER /  DÜNYA

Alman Meclisi'nde şok görüntüler!

Alman parlamenterler Meclis'te PKK bayrağı açarak ülkelerindeki PKK yasağını protesto etti.

Abone ol

Kobani ile dayanışma gösterisi sırasında PKK bayrağı açtığı gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılan Alman parlamenter Nicole Gohlke'yi destek vermek amacıyla Sol Parti üyesi 10 parlamenter Federal Meclis'te PKK bayrağı açtı. Parlamenterler 21. yılını dolduran PKK yasağının kalkmasını talep etti.

PKK BAYRAĞINA ÖZGÜRLÜK KILIFI

18 Ekim 2014 günü Münih'te IŞİD saldırısı altında bulunan Kobani ile dayanışma gösterisine katılan Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke PKK bayrağı açarak Almanya'da 1993 yılından itibaren yürürlekte olan PKK yasağının kalkmasını istemişti. Gohlke gösterisi sırasında "Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi" şeklinde konuşmuştu.

MECLİS'TE PKK BAYRAĞI AÇTI

Olayın üzerinden bir ay geçmeden geçtiğimiz Federal Meclis'in Dokunulmazlık Komisyonu Sol Parti milletvekili Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti. Kararı protesto etmek ve Gohlke ile dayanışma amacıyla Sol Partili 10 parlamenter Federal Meclis'te PKK bayrağı açtı.

PKK bayrağının önünde duran parlamenterlerin isimleri şöyle; Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler ve Ulla Jelpke.

ef1f23d9dfe8e4f9acf232024bd2494b.jpg

64 parlamenter ile Federal Meclis'te ana muhalefet partisi olan Sol Parti'nin logusu önünde PKK bayrağı açarken çekilmiş fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta parlamenterlerden Diether Dehm paylaştı.

Dehm fotoğrafın altında "PKK yasağına karşı ve yoldaşımız Nicole Gohlke ile dayanışma amacıyla bugün Federal Meclis'te 'yasaklı' PKK bayrağını açtık" diye yazdı.