BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,51
HABER /  EKONOMİ

Ali Ağaoğlu'ndan o arazi için flaş sözler

Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesi nedeniyle karşı karşıya geldiği bakanlığa yanıt verdi. Ağaoğlu "ağaç kesti" iddialarına da açıklık getirdi.

Abone ol

Ali Ağaoğlu, yaptığı basın toplantısında, Fatih Ormanı'na yönelik bakanlığın iptal kararını değerlendirdi. Çektiği reklam filmini "kibirli oldu" diye niteleyen Ağaoğlu, iddialar için de "Ağaç söktük kesmedik" dedi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın Fatih Ormanı'nın devrine ilişkin sözleşmeyi feshetmesi


ALİ AĞAOĞLU 'İSPAT ETSİNLER ETEK GİYER TAKSİM'DE GEZERİM'


Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesi ilk olarak çevrecilerin hedef tahtası oldu. Ağaoğlu da iddialar üzerine "İspat etsinler etek giyer gezerim" karşılığını verdi.




Ali Ağaoğlu katıldığı bir canlı yayında da Fatih Ormanlarını kullanma hakkını iptal eden bakanlığa ağır karşılık verdi.

sonrasında Maslak 1453 Projesi'nin sahibi Ağaoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi.

Ağaoğlu'nun konuşmasından satır başları;

*"Bakanlığın iptal kararını saygıyla karşılıyorum. 2 yıl sonra devir için Bakanlık izni gerekiyordu, usul hatası yaptık. Biz maalesef burada işlerimizin yoğunluğundan hata yaptık. Bakanlığın tasarrufuna saygı duyarız.

*Bugüne kadar oraya 3.5 milyon TL yatırım yaptık. Orman Bakanlığı'na seve seve yeri iade etmeye hazırım.

*15 Ekim'den bu yana satışa çıkan 2 bin 700 dairenin 2 bin 100'ü satıldı, Emlak Konut'un hesabına yattı. 1.2 milyar liralık satış geliri elde edildi.

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

*En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları toplumu yanlış yönlendiriyor. Her plana itiraz et, bugüne kadar neredeydiniz? Planın yanlışı neyse onu gösterirsiniz. O zaman şapka çıkarırım.

AĞAÇ SÖKTÜK KESMEDİK

*Projenin yapıldığı arazideki gecekondudaki 3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik.

BİRAZ KİBİRLİ OLDU

*Reklam biraz kibirli oldu, kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim deniz olsa kayıkla gezerdim."

HAKKIMIZI ARIYACAĞIZ

ali-ağaoğlu.jpg

*"Hemen evinizin yakında böyle bir orman olsun istemez misiniz dedik. Satışımızda olumsuz bir durum yok. "

*"Doğaya insanların sahip çıkması beni mutlu eder. Ama bunu art niyetli insanların başka amaçlı kullanıp yönlendirmesini kınıyorum. Aleyhime kampanyayı art niyet olarak görüyorum. Yasal hakkımızı arayacağız" .