BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES sonuçları sorgu ekranı ÖSYM tarih verdi

ALES sonuclari aciklandi mi sonuçlar ne zaman belli olacak? 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen ALES sonuçları her an açıklanabilir. ALES 2017 sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren osym.gov.tr ve internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın merakla beklediği ALES sonuçları ÖSYM tarafından her an açıklanabilir. Yüksek lisans yapmak ve akademik kariyerine devam etmek isteyen adayların girdiği ALES sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

19 Kasım'da yapılan ALES sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre eğer bir değişiklik olmazsa sonuçlar 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacak.

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.