BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Alanya / Mahmutlar’da sorunlar bitmiyor!...

Alanya/Mahmutlar Akdeniz'in incisidir, çirkinleştirmiyelim.

Akdenizin incisi Alanya'yı sevdiğim ve 19 yıldır  -yazları- orda olduğum için bazı sorunları dile getiriyor, yetkililere yardımcı olmak istiyorum. () ve ()

Şimdi yeni bir gelişme var. 13. Bölge Karayolları son 2 senedir, özellikle Alanya/Mahmutlar'daki, bir kısmı siteler tarafından açılmış tünellere el koyarak, bir yazı gönderdi ve tünelleri halkın hizmetine açtı. Bunun üzerine site sakinleri gerekli önlemleri alarak sitelerini koruyarak, iç taraftan geçişlere imkan verdiler. Alanya geçtiğimiz yazılarda belirttiğim gibi, son yıllarda; boş insanların, borcu olanların, işçilerin (inşaatlar nedeniyle), hırsızların ve rahat yaşamak isteyen emeklilerin mekanı oldu. O nedenle sitelerin  güvenliği de önemli hale geldi.

Şimdi de, Karayolları tarafından, Mart ayında yapılan ihale ile, Elegans Otelinden başlayarak (nedense?) Mahmutlar çıkışına kadar, bu tünellerin deniz tarafına dışardan betonla merdiven yapılmasına kadar verilmiş.1.600.000 TL lik ihale yapılmış ve 15 gün içinde başlayacakmış... Mahmutlar'ın 4 km lik bölümündeki 30'u aşkın tünel bu kapsama giriyor. 

Sebebi ne biliyor musunuz? 

Karşıdan karşıya geçerken oluşan TRAFİK  KAZALARINI ÖNLEMEK!...

Arabalar çok hızlı geçiyor, kurallara uymuyor, ölümler oluyormuş? 

Ortadaki bölümü 4 km boyunca tamamen kapatacaklar ve tüm geçişi tünellere vereceklermiş!...

Arkadaş, sadece Mahmutlar'da yaşayanların mı bu sorun? 

Tünel, sadece Mahmutlarda mı var?!..

Sürekli sitelerin kullandıkları ve ercimisil ödedikleri alanlarla neden uğraşılıyor?

Mantıklı çözüm bu mu?

Trafik akışını sağlayacak, usulsüzlere/kuralsızlara  ceza yazacak görevliniz yok mu?

Üstelik, yol kenarında oturan site sakinlerine ve halka sordunuz mu?

Görüşlerini aldınız mı? Elbette yok…

“Nasılsa yazlıkçı bunlar, ses çıkarmazlar” diye düşünüyorlarsa çok yazık…

Şimdiden örgütlenmeye başladılar bile…

Çünkü, Mahmutlar, artık yazlık olmaktan çıktı, kalıcı bir nüfusu barındırmaya başladı. Üniversite öğrencileri, bu sitelerde ev tutup oturuyorlar.

“Ben devletim, yaparım anlayışı” doğru olmasa gerek…

Ayrıca;

Dışardan yapılacak beton merdivenlerle çirkinlik yaratılacak?

Demir korkuluklar her yıl boya isteyecek ve boyanamayacak,paslı olarak kalacak!..(Çünkü, örnekleri çok, bölgeye nemli hava hakim)

Her yıl duvara kadar gelen, sitelerin içini basan, büfeleri yerle bir eden fırtınalardan, merdivenler  çok kolay yıpranacak!.. (Sitelerin yaptığı masrafların bilinmesi gerekir)

İnen-çıkan yüzünden tünelin önünde güneşlenen sakinlerin, eşyalarının, yüksek ücretlerle kiralanan büfelerin    güvenlikleri yok olacak!...

Site sakinlerinin kendi alanlarına tecavüz edilmiş olacak!...

Otobüsle Mahmutlar'a gelen kişi, bavulları, çocuk arabaları v.b. ile (Allah yaşlılara yardım etsin) 5 m deniz tarafından, merdivenlerle inecek, 40-50m tünelde yürüyecek, 5m merdivenlerle yukarıya çıkacak!...

Üstelik orta yolu tamamen kapatacağınız için, acil durumlarda (deprem, yangın v.b.) geçiş sağlanamayacak…

Görüyor musunuz pratikliği ve mühendis harikalığını?.!

Aynı kazalar Barbaros caddesinde de oluyor…Gece; müziğin sesini açmış, kafayı çekmiş kişilerin gözleri hızdan başka bir şey görmüyor…Bazı geceler uyunmuyor..Güvenlik hak getire…

Oraya da tünel yapmak neden düşünülmüyor?!!!!

Oysa;

Elektronik sistemler var,

Hız kesici kasisler var..

Trafik lambaları var...

Ceza sistemleri var...

Otomatik fotoğraflama sistemleri var..

Hız belirleyici levhalar var...

Yazık değil mi bu milletin parasına?..

Mahmutlar bu çirkinliği hak ediyor mu?!..

Büyük ve güzel işlere imza atan Karayolları bu kadar öngörüsüz olabilir mi?

Alanya Belediye Başkanı Sn. Adem Murat Yücel, Kestel belediye başkanı iken, betonlaşmaya izin vermemiş ve Kestel’i kurtarmıştı. Ziraat Mühendisi olarak bu konuya derhal el atmalı, bu çirkin projeye izin vermemeli  ve ihalenin iptalini sağlamalıdır.

Sn.13. Bölge Karayolları Yetkilileri;

Ülkenin dört bir yanını çok güzel şekilde örüyorsunuz,ama 15-20 katlı binalara izin veren, nufusu 5 misli artıran yönetimlerle yarışıp, halktan tepki çeken bu tür işlere  izin vermeyiniz!..

İhaleyi iptal ediniz ve gerçek çözümlere geçiniz…

Israr etmeyiniz…

Ve unutmayınız, Alanya  bir turizm kentidir...Lütfen...

GÜNÜN SÖZLERİ…

“Müzik tarzımı asla değiştirmem. Sibel Can’ı herkes sever. Canımız o bizim. Fakat Arabesk albümdeki alt yapıları ben sevmedim. Sibel Can’ın albümünü benim aklım almadı. Alt yapı vurgularını farklı kullanmışlar. Albüm yapacağım diye 30-40 yıldır aynı şarkıları dinliyoruz. Tekrar tekrar aynı şarkılar okunmaz arabesk albüm yapacağım diye. Sibel Can kalbimde fakat albüm olmamış. Onlar çok zirve isimler bu eski şarkıları yeni çıkan isimler okusun. Berkay’ın yaptığı arabesk albümünü başarılı buldum. Genç iken hep Ferdi Özbeğen ve Ümit Besen’i dinlerdim. Serdar Ortaç’ın Bilsem Ki şarkısını son albümümde okudum. Serdar kardeşimi aradım sağ olsun ne demek Cengiz Ağabey dedi imzasını attı gönderdi. Tarkan’ı da aradım bir şarkısı için görüştüm. Tarkan benim bir tanemdir. Çok profesyoneldir. Telefon ile aradım başkaları çıktı. Aradım aradım. Telefonlara çıkan insana söylüyorum Cengiz Kurtoğlu’yum pardon! ‘Kimdi efendim? Bir saniye? Kimsiniz?' Direkt kapatırım böyle davranan edepsizlere. Bir müzik dünyası varsa o bana alo diyen insanın, hem yaştan hem sektörden dolayı saygı ve sevgi göstermesi gerekir. Daha sonra Tarkan beni aradı. Tarkan’a hiç kızar mıyım o çok güzel bir ses. Aradığı sırada araba kullanıyordum. Kenara çektim. Çok güzel bir sohbet ettik. Fakat sohbetin sonu güzel bitmedi. Unutmamalı şarkısı için kendisinden ricada bulundum. Yanıt olarak benim şarkılarımı herkes okuyabilir dediği anda telefonun NO tuşuna bastım. Sinirimden telefonu kırdım. O anda arasa da bulamazdı beni. Ondan sonra da bir daha iletişim kurmadık. Ben 20 yaşında olsam bunları konuşmam ama ağabey hürmeti istiyorum.”  (Cengiz Kurtoğlu)