BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener'e seçim şoku! Partisinin gerisinde kaldı

İYİ Parti'de 24 Haziran şoku! Büyük umutlarla kurulan İYİ Parti, girdiği ilk seçimlerde beklediği oyu alamadı. Akşener'den seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama gelmezken, çok önemli isimler ise parlamentoya giremedi.

Abone ol

Kuruluşundan seçime girişlerine kadar bir çok tartışmanın odağında olan İYİ Parti, girdiği ilk seçimlerde 46 milletvekili kazansa da bekleneni veremedi. Seçim sonuçlarının açıklandığı ilk dakikalarda kamuoyuna açıklama yapan İYİ Parti temsilcilerinden seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama ise gelmedi.

Meclis’te 46 vekille temsil edilmeye hak kazanan parti, Akşener’in kurmayları dışında istediği milletvekili sayısına ulaşamadı. Akşener’in oyu partisinin oyunun gerisinde kaldı. İYİ Parti, MHP’de yaşanan kongre krizinin ardından Meral Akşener yönetiminde kurulmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen yüzde 10 barajını aşarak Meclis’te grup kuracak milletvekili sayısını aştı. Seçimin kesinleşmemiş sonuçlarına göre İYİ Parti 46 vekil ile TBMM’de temsil edilecek.

PARTİSİNİN GERİSİNDE KALDI

Seçimden günler önce 100 vekil beklediğini belirten Akşener’in partisi, seçimlerin gayrı resmi sonuçlarına göre beklentinin yarısına ancak ulaşabildi. Akşener, kişisel oylarında partisinin de gerisinde kaldı.

AKŞENER: GÜNEŞİN DOĞMASI YAKIN

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde twitter'dan açıklama yapan Akşener, partililere teşekkür ederek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. İşte Akşener'in o paylaşımı;

“Sandıklara tüm engel ve zorluklara rağmen sahip çıkan tüm görevli ve müşahitlerimize yürekten teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Şimdi sıra oy sayımını güvence altına almada. Aynı ruh ve özveriyle çalışmaya devam, güneşin doğması yakın! Allah yar ve yardımcınız olsun.”