BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  GÜNCEL

Akit'ten askere yuh artık isyanı!

Vatani hizmetlerini yapanların karşılaştıkları inanılmaz olaylar internete düştü. Yeni Akit onlardan birisine yer verdi.

Abone ol

Sitede komutan eşine yoğurt bulmak için Şırnak-Gaziantep arasında 1000 kilometre yol katedildiği iddia ediliyor.

"YUH ARTIK" MANŞETİ

Yeni Akit gazetesi, TSK'yı bomlamaya devam ediyor. Dün ordudan kıyafetinde ötürü atılan personeli yazan gazete, bugünde er ve erbaşların çarpıcı iddialarına yer veriyor. Gazete iddialarla ilgili olarak "Yuh artık" manşetini attı.

Yeni Akit, Şırnak'tan Antep'e yoğurt almaya giden asker ile eşinin kıyafeti nedeniyle tehdit edildiği iddia edilen Binbaşı'nın ifadelerine yer verdi.

Vatani hizmetlerini yaparken gördükleri olumsuzlukları kamuoyuyla paylaşmak isteyen bir grup asker, askerleranlatiyor.blogspot.com adlı paylaşım sitesi kurdu.

MUZ TARİFİ

İşte onlardan biri de yoğurt için yüzlerce kilometre yol alan bir askerin anlattıklarıydı:

"Şırnak'ta askerlik yaptım. Kantinde idim ve diğer askerlik yapanlara göre nispeten rahattım. Ancak bu rahatlık başıma tuhaf şeylerin gelmesine engel değildi. Neticede Türkiye'de askerlik yapıyorsun. Bizim tümen komutanı tuhaf bir adamdı; emir subayını bizim kantine gönderir, muz almasını isterdi. Alacağı muzu da tarif ederdi: Düz olacak (hilal şeklindeki muzu sevmezdi), tam sarı olacak, üzerindeki kabukta en ufak bir leke olmayacak. Bunun için de ben dahil emir subayı ve üç askerle birlikte 5 kişi kantine gelen muzlardan böylesini arıyorduk. Yanlış anlaşılmasın, her şey vatan için. Bununla da sınırlı değil tabi. Bir keresinde tümen komutanının eşi bir yoğurt markasının ismini verdi. Şırnak'ta yoktu, bulamadık haliyle. İlla tutturdu, "O yoğurdu isterim" diye. Neyse ki Gaziantep'te bulduk. (Şırnak-Gaziantep arası yaklaşık 500 kilometre) Otobüsle getirmelerini söyledik. Valla ne yalan söyleyeyim, savaş kazanmış bir komutan edasında tüm kantin başkanlığı, yoğurdu hanımefendiye gönderdik.

YOĞURT YOLDA SULANDI FIRÇA YEDİK

Netice mi? O kadar yol gelen yoğurdun otobüsteki sallanma dolayısıyla üzerinin hafif sulanması yüzünden yine fırça yedik. Ama dedim ya her şey vatan için!..."

"TESETTÜR DENİLEN ACAYİP KIYAFET"

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Topçu Binbaşı Mustafa Yıldırım, 7 Nisan 1999da Öğretmen Yüzbaşı İbrahim Keleş'e gönderdiği 'Gizli' ibareli yazıda, eşinin başörtüsü için 'Tesettür denilen acayip kıyafet' tanımını kullanmış ve eşinin başını açmaması halinde TSK'dan atılacağı tehdidinde bulunmuş...