BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.447,85

Akademik sınavlarında suyu çıkarılmış!.. (1)

Akademik alan ÜDS v.b. sınav hırsızlarından temizlenmelidir

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı tarafından, 8 Üniversiteye daha rektör ataması yapıldı. İTÜ Rektörlüğü’ne yeniden Prof.Dr. Mehmet Karaca atandı. Atanan rektörleri ve Sn.Karaca’yı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Gün geçmiyor ki sınavlarda yapılan usulsüzlüklerle ilgili açıklama/itiraf gelmesin…Şimdi de sahte tezler/diplomalar gündemde. ()

 “……FETÖ'cüler büyük himmetler karşılığında tez hırsızlığını yaygınlaştırdılar. Çalıntı tezlerle akademik kariyer yapan öğretim görevlileri deşifre olmamak için yıllarca örgüte hizmet etti. Örgütün talimatını yerine getirmeyen bazı isimlerin ise "İntihal yoluyla akademik unvan aldığını deşifre ederiz, orijinal tezler elimizde" şeklinde tehdit edildiği belirtiliyor. Şimdi FETÖ üyesi akademisyenlerin tezleri birer birer mercek altına alınıyor. Hızla yükselen FETÖ'cü akademisyenler, akademik unvan elde eden asker, polis, vali, kaymakam, hakim ve savcıların üniversitelere verdikleri tezler teker inceleniyor. İntihal yaptığı ortaya çıkan FETÖ'cülerin akademik ünvanları elinden alınacak.”(Yeniçağ Gazetesi)

Akademik alanda;

İşin suyu çıkmış…

“Liyakatsız kişiler”  unvanları almış ve anlaşılıyor ki sayıları az değil!...

 Yıllarca; “yanlış/usulsüzlük/sahtecilik”  yapanın  yanına kar kalmış..

Ve, açıklamalara rağmen kalacak gibi!..

Hayret!..

İtiraflara/açıklamalara halkın şaşırması doğal da…

Yetkililerin  şaşırmasına ne demeli!...

Yetkililer sanki ilk defa duyuyor!....

“Fetö’cüler çok iyi gizlenmişler”, “imamlar, ablalar/abiler” var  diyerek kurtulmak olamaz..

Çünkü; Fetö’yü anlatan bir çok kitap var…

Gazeteciler /köşe yazarları/araştırmacılar o kadar çok yazı yazdılar ki…

Sn.Yetkililer; Bunları okumadınız mı? Neredeydiniz?..Neden üstünü kapattınız? Neden kendinize çok güvendiniz?  “Su uyur düşman uyumaz” atasözümüzü nasıl unuttunuz?

Her kişi öz eleştiri yapmalı; ”Bu ortamdan nasıl sıyrılırım”, “Görevimi nasıl korurum”, “Bir üst göreve nasıl atlarım”  diye düşünülmemeli…Bu dönem, tam bir seferberlik dönemi…

“Bu yapı, 70’lı yıllardan beri var olan bir yapı. Bunların bu noktaya gelmesinde hepimizin günahı, vebali var. Belki benim vebalim yüzde 90, başkasının yüzde 5, yüzde 1; ama yüzde 1 bile zehirlemek için yeterlidir unutmayın. Türkiye siyasi, dini ve ticari açıdan kandırılmışların ülkesi. Bakıyorsunuz, bu alanlarda insanlar çok kolay kandırılıyor. Bunu en kolay yaptıkları alan da din. O yüzden sık sık kayıt dışı dine vurgu yapıyorum. Her şey şeffaf olursa, denetime tabi olursa, bunlar yaşanmaz. Şimdi devletin içinden temizleniyorlar. Ama yerine kimlerin getirileceği çok önemli. Bu kişiler, liyakat esas alınarak çok iyi kontrol edilerek alınmalı. Yoksa FETÖ gider, ÇETÖ gelir.”