BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin kurucusu HDP'den aday adayı

2015 genel seçimlerinde HDP'den flaş aday AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat HDP'ye adaylık başvurusu yapacak

Abone ol

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan ancak daha sonra partisiyle yolları ayrılan Dengir Mir Mehmet Fırat, yarın HDP'den vekil adaylığı için başvuru yapacak.

Fırat'ın başvurusunu bizzat HDP'nin iki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ saat 13:00'te Genel Merkez'de alacak. 

FIRAT'I "İKNA ETMİŞLER"

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) adaylık başvurusu yapacak olan AK Parti’nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, adaylığı düşünmediğini ancak ikna edildiğini söyledi.

Fırat’ın adaylık başvurusu yarın bizzat HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından kabul edilecek. Aday adaylığı için başvuran Fırat’ın adaylığının da kesin olduğu belirtildi.

"İSTEKLİ OLMAMAMA RAĞMEN KABUL ETTİM"

Fırat, daha önce adaylığı düşünmediğini ancak HDP’ye çalışacağını açıklamıştı. Rudaw’a konuşan Fırat, “Adaylığı düşünmüyordum ama ülkenin için bulunduğu süreç bunu görev olarak karşıma getirdi. Adaylığımın mutlaka olması gerektiği konusunda ikna edildim. Arzu etmememe, istekli olmamama rağmen bunu bir görev olarak kabul ettim” dedi.

Seçimlerin ardından Türkiye’nin ve bölgenin çok sıkıntılı bir süreç içine gireceğini belirten Fırat, “Belki bu konularda bir hizmetimiz olabilir diye düşündüm ve bu nedenle de böyle bir karar değişikliğine gittim” diye konuştu.
dengir-mir-mehmet-firat.jpeg 

ADAYLIK YERİ MERSİN OLACAK

Fırat, adaylık için ise Mersin’i düşündüğünü belirterek, “İkametgahım Mersin’de olduğu için orasını düşünüyorum. Ancak bunu bir görev olarak kabul ettiği için başka bir yerde de görev verilirse kabul ederim” diye ekledi.

BDP bir önceki seçimlere bağımsız adaylarla girmiş ve Mersin’de Ertuğrul Kürkçü’yü aday göstermişti. Kürkçü 96 bin 17 oy alarak milletvekili seçilmişti.

YARIN 13.00'TE BAŞVURUSUNU YAPACAK

HDP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde partimizden milletvekili adayı olmak için başvurusu yapacak olan Dengir Mir Mehmet Fırat ve Prof. Dr. Mithat Sancar'ın başvurularını alacaklar” denilmişti.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Dengir Mir Mehmet Fırat, bir süre önce partisiyle yolları ayırmıştı.

Fırat’ın yarın saat 13.00’te HDP'den vekil adaylığı için başvuru yapacağı duyurululmuştu.

HDP'YE BİR AKADEMİSYEN KATILIYOR

Fırat'ın yanısıra kademisyen Prof. Dr. Mithat Sancar da yarın aday adaylığı için HDP'ye başvuracak.