BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin kurucu isminden yeni kabine için bomba iddialar!

AK Parti'nin kurucu isimlerinden olan ve partisi ile yollarını ayıran Mir Dengir Mehmet Fırat yeni Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK'sındaki değişimin perde arkasına dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti'nin kurucu çekirdeğindeki önemli isimlerden olan Mir Dengir Mehmet Fırat, Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan yeni hükümetin şifrelerini analiz ettiği yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasındaki planı yazdı.

AK PARTİ'NİN KURUCU İSMİNDEN BOMBA İDDİALAR!

Fırat, grihat.com için kaleme aldığı "Yeni Kabine ve MYK’nın Şifreleri" başlıklı yazısında yeni Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK'sındaki değişimin perde arkasına dair çarpıcı iddialarda bulundu. Kabineye yeni giren isimlerin neden Bakan yapıldığı sorusuna iddialı yanıtlar veren Fırat, Numan Kurtulmuş için "Sayın KURTULMUŞ Genel Başkan Yardımcılığından Başbakan Yardımcılığına getirilerek parti teşkilatlarıyla ilişkisinin kesilmesi ve özellikle 2015 seçimlerinde etkinliğinin ortadan kaldırılması amacını taşımaktadır." dedi. Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu ataması için "ERDOĞAN‘ın (Suriye politikası nedeniyle) uluslararası ceza mahkemesinde yargılanma tehdidinin ortadan kaldırılması ve bozulan AB ilişkilerinin yumuşatılması amacını taşımaktadır." diyen Fırat, Hüseyin Çelik'in görevlerinden alınması konusunda ise "MYK'daki son Kürt de tasfiye edildi" diye yazdı. 

İşte Mir Dengir Mehmet Fırat'ın yazısındaki ilgili bölümler:

2015 KADROSU İÇİN İŞLEM TAMAM! KURUCU EKİPTEN KİMSE KALMADI!

Yeni kabine ve MYK’da yapılan değişiklikleri kısaca anlatmış olduğum bu sürecin bir parçası olarak irdelemek gerekir. Kabineye baktığımızda Sayın BABACAN, ARINÇ, BOZDAĞ, ÇELİK, ÇAVUŞOĞLU, EKER, YILDIZ, YILMAZ ve Sayın Ömer ÇELİK’ te 3 döneme takılacak olan bakanlar kurulundaki isimlerdir. Aynı şekilde MYK’da Sayın ATALAY, ÇELİK, ŞAHİN, İPEK’te aynı şekilde 3. Dönem engeline takılacak olan kişilerdir. Böylece 2015 genel seçimlerinde gerek yeni kurulacak olan hükümet gerekse MYK tamamen 2001 den gelen siyasetçilerden arındırılmış olacaktır. Kabinede yer alan Sayın BABACAN’ın iktidarın yumuşak karnı olan ekonominin istikrarı için mecburi bir atama olarak nitelendirebiliriz.

NUMAN KURTULMUŞ YENİ GÖREVİYLE TEŞKİLATLA BAĞINI KAYBETTİ!

Sayın ARINÇ ise özellikle göz önünde bulundurulmak üzere Bakanlar Kurulundaki görevi devam etmiştir. Sayın ERDOĞAN’ın uzun yıllardır Başdanışmanlık görevini yapan Yalçın AKDOĞAN’ın ise Sayın ERDOĞAN’ın Bakanlar Kurulundaki gözü ve kulağı işlevini Sayın Numan KURTULMUŞ gelecekte AK Parti tabanına yönelik bir tehdit olarak algılandığı için HAS partiden bazı arkadaşlarıyla beraber AK partiye getirilmiş ve bir tehdit de ortadan kaldırılmıştır. Sayın KURTULMUŞ Genel Başkan Yardımcılığından Başbakan Yardımcılığına getirilerek parti teşkilatlarıyla ilişkisinin kesilmesi ve özellikle 2015 seçimlerinde etkinliğinin ortadan kaldırılması amacını taşımaktadır.

YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI TERCİHİNDE ASIL HEDEF ERDOĞAN'I KURTARMAK!

Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun Dışişleri Bakanlığına Sayın Volkan BOZKIR’ ın Avrupa Birliği Bakanlığına getirilmesiyle AB ile ilişkilerin yumuşatılması amaçlanmaktadır. Özellikle Suriye de ki iç savaşta Türkiye’nin kullanmak istediği ve bu nedenle de destek verdiği aşırı bazı ‘İslami Örgütler’ nedeniyle Sayın ERDOĞAN‘ın uluslararası ceza mahkemesinde yargılanma tehdidinin ortadan kaldırılması ve bozulan AB ilişkilerinin yumuşatılması amacını taşımaktadır.

ATALAY'I GÜL'E YAKIN OLDUĞU İÇİN TASFİYE ETTİLER!

Sayın Beşir ATALAY, Sayın GÜL’e yakınlığı nedeniyle tasfiye edilmiş ve MYK’da Sayın Hüseyin ÇELİK’in yerine Genel Başkan Yardımcısı olarak teselli mükâfatı olarak atanmıştır.

HÜSEYİN ÇELİK TASFİYESİYLE MYK'DA TEK KÜRT KALMADI

Sayın Hüseyin ÇELİK Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınarak MYK’da son Kürt orijinli kişi olarak tasfiye edilmiştir. Abdullah GÜL’e yakınlığı ile bilinen Salih KAPUSUZ’un alınması bir sürpriz olmamış yerine atanan Malatya Milletvekili Sayın Öznur ÇALIK ise Sayın DAVUTOĞLU’nun isteği ile yapılan MYK’daki tek atama olmuştur. Sayın ERDOĞAN’ın Milli Selamet Partisi gençlik kollarında başlayan İlçe ve İl Başkanlıklarından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında bir mahkûmiyet ile noktalandığı zannedilen serüveni AK Parti Genel Başkanlığından AK Parti liderliğine ve Başbakanlıktan seçilmiş Cumhurbaşkanlığına giden yolda, geçmişte ve en dar günlerinde yanında olan kişilerin tamamını arkasında bırakarak yaptığı yolculuk hikayesinin duraklarından birisi Sayın DAVUTOĞLU hükümetidir.

ABDULLAH GÜL'ÜN ERBAKAN ZİYARETİ DERİN MESAJLAR TAŞIYOR

Gerek kabinede gerekse partide Sayın ERDOĞAN’ın bütün varlığı hissedilirken Cumhurbaşkanlığı yanında hükümeti ve AK Partiyi yönetme isteği açıkça 2015 Genel Seçimleri ile tamamlanması beklenen uzun vadeli planının Sayın ERDOĞAN’ın bu planın son on aylık sürecin ne gibi komplikasyonlar doğuracağını ve sıcak geçeceğini tahmin ettiğim önümüzdeki on ayın nelere gebe olduğunu hep 11. Cumhurbaşkanı Sayın GÜL’ün gazetelere verdiği ilk beyanatta kayıp 1 trilyon davasında savcıya ifade vermek üzere gideceği ve İstanbul’da başlayan yeni hayatında rahmetli Sayın Necmettin ERBAKAN’ın mezarını ziyareti ayrı bir yazının konusu olacak kadar anlamlı ve derin mesajlar vermektedir.

YAZININ TAMAMI İÇİN BURAYA TIKLAYIN...