BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Çelik'ten çarpıcı Öcalan yorumu!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katılığı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tv8’de Erkan Tan’ın konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalar yapan Hüseyin Çelik Öcalan ile görüşmelerden, Türkiye’nin Ak Parti hükümeti döneminde yaşadığı değişikliklerden bahsetti ve CHP’ye ateş püskürdü.

Hüseyin Çelik İmralı'da Öcalan ile görüşmeleri eleştirenlere de "Öcalan'la Terörist başı olduğu için konuşuyoruz, Mehter başı olduğu için değil" diyerek sert bir çıkış yaptı.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları;

SEMAZEN BAŞI DEĞİL, TERÖRİST BAŞI

Zaten terörist başı olduğu için onunla konuşulur. Mehter başı olsaydı kimse gidip konuşmayacaktı onunla. Bu semazen başı değil, mehter başı değil. Bu terörist başıdır. Peki, konuştuğumuz şey ne? Konuştuğumuz şey terör. Bizim bu terörü bitirme işini Sultanahmet Camii’nin imamıyla görüşecek halimiz yok. Abdullah Öcalan ile bizim görüşmemiz ve ya hükümetin inisiyatifi ve iradesi ile devletin bazı kurumlarının görüşmüş olması onun terörist başı olmadığı anlamına gelmez. Terörist başı olduğu için görüşüyoruz zaten.

KÜRTÇE RÜYA GÖRMEK BİLE YASAKTI

Eskiden diyorlardı ki bizim varlığımızı, dilimizi inkâr ediyorlar. Benim düğünümde şarkımı türkümü söylememe bile müsaade etmiyorlar. Kürtçe rüya görmem bile mümkün değil diyorlardı. Bunların hepsi; ret, inkâr, asimilasyon politikaları ortadan kalktı. Biz bunları elimizin tersiyle ittik kenara. Kırılan gönülleri onarmaya çalışıyoruz. Maddi olarak da onarmaya çalışıyoruz. Benim hükümetim yaklaşık 3 katrilyonluk 13-14 vilayette terör ve terörle mücadele de zarar gören vatandaşlarımız için tazminat ödemiştir. Mademki böyle bir onarma içindeyiz, armudun sapı, üzümün çöpü dersek biz bu işin içinden çıkamayız. Bu hükümet ırkçılığı ayağının altına almıştır. Eski dönem kapanmıştır. Demokratik kendini ifade etme yolları açıktır. Biz eğer aşırı Türk milliyetçilerini ve ya Kürt milliyetçilerini esas alırsak hiçbir adım atamayız.

CHP'DE ARADA DOĞRU SÖYLÜYOR

Sayın Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere diyorum ki vatandaşın tadını çıkardığı, gelişmesinden, ilerlemesinden memnuniyet duyduğu şeyler için bu geriye gidiyor, bu çok kötü oldu dediğinizde size derler ki kusura bakmayın karnınızdan konuşuyorsunuz. Vatandaş bunun ayrımını iyi yapıyor. Siz onlara diğer söylediklerinizde de inandırıcı gelmezsiniz. Yalancı çobanın hikâyesini bilirsiniz. Arada bir CHP de doğru söylüyor mesela. CHP’liler seslerini yükseltip gürültü patırtı çıkarttılar. Ben de ‘Bir saniye, varsayın ki bu hatadır, hata yapmak sizin tekelinizde mi? Müsaade edin arada bir biz hata yapalım’ dedim. Doğrudur biz de insanız sonuçta, insan hata yapar. Biz de arada bir hata yapıyoruz ama siz arada bir doğru yapıyorsunuz.