BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

AK Parti'den sürpriz 'Hanımağa' aday adayı

2015 genel seçimleri için AK Parti'den Diyarbakır'ın 25 köylük Şeyhdoda Aşireti’nin lideri Suna Kepolu Ataman aday adayı oldu

Abone ol

2015 genel seçimleri için AK Parti'den sürpriz bir isim aday adayı oldu Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki 25 köylük Şeyhdoda Aşireti’nin lideri Suna Kepolu Ataman, genel seçimlerde Diyarbakır’dan AK Parti aday adayı olarak sürpriz bir çıkış yaptı.

Rudaw'ın haberien göre, Trabzonlu Atilla Ataman ile evli olan Suna Kepoğlu Ataman, “Evimizdeki mutluluğu, Türk ve Kürtler’in mutluluğuna dönüştürmek için aday oldum” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE AKTİF ROL ALMAK İSTEDİM"

Suna Kepolu Ataman, “Eşim Türk ve anadili Kürtçe olan 6 yaşında Türk bir evladım var. Evimizdeki mutluluğu sokaktaki insana anlatabilir onları da inandırabiliriz. Bu nedenle çözüm süreci için aktif siyasette rol almak istedim” ifadesini kullandı.
sune-kepolu-ataman.jpg
"ANNELER BARIŞTAN VAZGEÇMEZ"

Kürt halkının yüzde 95’inin süreci desteklediğine işaret eden Ataman, “Bu süreç annelerin süreci oldu. Kim vazgeçerse vazgeçsin, anneler barıştan vazgeçmez” diye konuştu.

suna-kepolu-ataman-ak-parti-hanimağa.jpgSUNA KEPOLU ATAMAN KİMDİR?
Şeyhdoda Aşireti’nin lideri ve dedesinden üç kuşak Nakşibendi torunu olan Suna Kepolu Ataman , “Artık Türk ve Kürt kardeşliğinin pekişmesi ve ailelerin yüzünde oluşan gülümsemenin daim olması için çalışmak istiyorum” şeklinde konuştu.