BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Gençlik'ten provokatörlere klipli cevap

7-8 Eylül'de Kobani eylemleri nedeniyle ortaya çıkan sokak olaylarına AK Partili gençlerden klipli bir cevap geldi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylardan sonra yaptığı ve "hayalleri olmayan utansın" sözleri ile ön plana çıkan konuşması klip oldu. Klip, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın Twitter'dan paylaşmasıyla sosyal medyada hızla yayıldı. 

AK Partili gençlerin hazırladığı klipte "usta" ve "çırak" temasına da vurgu yapılarak Necip Fazıl Kısakürek'in 'Utansın' şiiri seslendirildi. Sultan Abdülhamit, Aliya İzzetbegoviç, Necmettin Erbakan ile Başbabakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntülerine yer verilen klipte "Utansın" şiirini, dublaj sanatçısı Emrullah Uzun'un seslendirdi.

aaa.20141014220858.jpg 

"HAYALİ OLMAYANLAR UTANSIN"

Klipte Başbakan Davutoğlu'nun Türkiye hayali ve bu hayalleri yıkmak isteyenlere yönelik sözleri de yer aldı. Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylara gönderme olarak hazırlanan klipte Davutoğlu'nun şu sözleri dikkat çekiyor: "Bu ülke ile ilgili bir hayalimiz var bizim. Bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 gücü arasına sokma hayali. Doğu bölgeleri ile ilgili bir hayalimiz var. Bu bölgeleri tarihte olduğu gibi medeniyet merkezi yapma hayalimiz var. Hayali olmayanlar utansın. Bu hayalleri yıkmaya çalışanlar utansın. Bu hayallerin yerine şiddeti vandalizmi getirmek isteyenlere utansın. Biz öylesine bir aşkla bağlıyız ki bu ülkeye, Diyarbakır'a gittiğimizde Diyarbakırlıyız. Van'a gittiğimizde Vanlıyız. İstanbul'a geldiğimizde İstanbulluyuz. Ama nereye gitsek oranın toprağına da insanına da aşığız biz aşık. Bizde aşk ve muhabbet var, onlarda şiddet ve nefret var, aramızdaki fark bu. Bizde vizyonv ar onlarda tuzak var. Kısa dönemde tuzaklar bazı zarar verebilir. Ama uzun dönemde mutlaka vizyon, mutlaka aşk, mutlaka muhabbet kazanır."