BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  SAĞLIK

Aile sağlığı merkezlerine cumartesi mesaisi

Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eylem planı ve aile hekimlerinin mesaileri ile ilgili düzenlemeye ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abone ol

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin hükümet olarak en önemli konu başlıkları arasında olduğunu ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, bu aşamada önleyici tedbirleri İçişleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarının takip edeceğini belirterek Sağlık Bakanlığının koruyucu tedbirler kısmında yoğunlaşacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Uyuşturucu ile sıkıntısı olan, ilk defa uyuşturucuya muhatap olanlar aile hekimlerimiz ile irtibata geçecek. Buralarda aile ve sosyal politikalar bakanlığımızdan sosyal danışman ve uzmanlar destek verecek" dedi.

"ÖZEL YATAK DÜZENLEMELERİNİ BAŞLATIYORUZ"

Hastanelerdeki sigara bırakma polikliniklerinin geliştirileceğini ve bağımlık polikliniklerine dönüştürüleceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Sigara bırakma polikliniklerinin konseptini geliştirerek bağımlılık poliklinikleri oluşturacağız. Psikiyatri servisi olan yerlerde de bunların yatarak tedavi olacakları alanları oluşturacağız. AMATEM merkezlerine gitmeden önceki süreçlerde gerek poliklinik desteği ile gerekse hemen servise yatırarak bu 1. kademe servisleri çok daha yaygınlaştıracağız. Bunların altyapılarını kamu hastaneleri kurumlarımızda psikiyatri hekimimiz olan hastanelerde poliklinikleri psikiyatri servisi olan hastanelerimizde de bunlara ayrı özel yatak düzenlemelerini başlatıyoruz" dedi. 

Müezzinoğlu ayrıca ’alo uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattını’ kuracaklarını belirterek, "Böylece gerek internet üzerinden satışlar gerekse internet üzerinden haberleşmeler ve birbirlerini teşvikler konusunda yakın takip ve yine internet üzerinden bilgilendirme çalışmalarımız konu başlıklarımız arasında" ifadelerini kullandı.

"ESNEK MESAİ İLE DÜZENLEME"

Müezzinoğlu aile hekimlerinin çalışma düzenleri ile ilgili olarak da yapacakları değişikliği, cumartesi günleri nöbet diğer günler esnek mesai olarak özetledi. Aile hekimlerinin çalışmaları ile ilgili olarak yaptıkları düzenlemede yanlış anlama olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Dört tane aile hekiminin olduğu bir aile sağlığı merkezini, sabah sekiz ile dört arası üç aile hekimi bu işi yapıyorsa diğer aile hekimi ikiden akşam sekize kadar veya onikiden akşam sekize kadar yapacak. Orada esnek mesai düzenlemesi var. Dolayısı ile bu nöbet değil. Yalnız cumartesi 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da dört aile hekiminin olduğu bir merkezi düşündüğümüzde ayda bir gün 12 saat. Yalnız cumartesi günleri nöbet. Diğer günler esnek mesai ile düzenleme" dedi.