BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan bomba Davutoğlu iddiası

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir gün "Yetti gayri" diyeceğini ileri sürdü.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında çok konuşulan "Siyasette Erdoğan etkisi"ni kaleme aldı.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra da siyasette etkisini göstereceği ve Davutoğlu'nun Erdoğan'a kıyasla daha sessiz olduğu söylentileri gündemde dolaşırken, bir yorum da Ahmet Hakan'dan geldi.

Hakan'a göre, 'üç vakte kadar' , Başbakan Davutoğlu Erdoğan'a "Yetti gayri" diyecek.

Başbakan Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı partiler üstüdür, siyaset üstüdür, muhalefetin tek muhatabı benim" sözlerini hatırlatan Ahmet Hakan, bu konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavırlarıyla adeta "Hayır hayır... Siz bakmayın Davutoğlu'na... Sizin muhatabınız benim... Her şey eskisi gibi..." mesajı verdiğini iddia etti.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, politikaların oluşturulmasında en yetkili ismin kendisi olduğunu düşündürttükçe Başbakan Davutoğlu' nun kendi tarzını, kendi üslubunu, kendi farkını ortaya koyması zorlaşıyor.

"DAVUTOĞLU'NUN İLK GÜNLERİNİN ACEMİLİĞİ..."

Ahmet Davutoğlu ilk günlerin acemiliği ve kendisini o makama getiren Erdoğan'a duyduğu minnet hisleri nedeniyle... Bugün için bu durumu sorun etmiyormuş gibi görünüyor.

Ancak çok kısa bir süre içinde Ahmet Davutoğlu bir seçim yapmak zorunda kalacak:

Ya Erdoğan'ın mutlak egemenliğine ve mutlak liderliğine bağlılığı temel bir veri olarak alıp kendisini gerçekleştirme çabası içine girmeyecek.

"YETTİ GAYRİ ÇEKECEK"

Ya da "Ben kendi tarzımı ülkeye egemen kılamayacaksam ne diye başbakan oldum ki" duygusuna kapılıp ufaktan "yetti gayri" çekecek.


Meraklanmayın: Ahmet Davutoğlu nun hangi yolu seçtiğini hepimiz en az üç vakte kadar anlamış oluruz.