BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'a saldırmakla suçlanan 4 zanlı adliyeye sevk edildi

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılar bu sabah savcılık sorgusu için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah savcılık sorgusu için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Fiziksel saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan, Perşembe gününün ilk saatlerinde İstanbul-Nişantaşı'ndaki evininin önünde darp edilmişti.

Burnunda ve kaburgasında kırıklar olan Hakan, geceyi hastanede geçirdikten sonra taburcu edilmişti.

Şüpheliler ise saldırının ardından otomobilleriyle kaçmaları sonrası polislerce yakalanarak gözaltına alınmışlardı.

Dün Ahmet Hakan'a evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise çıkışta gazetecilere şu açıklamayı yapmıştı:

"Ben 40 yıla yaklaşan yayıncıyım...Bu süre içerisinde birçok olay gördüm...Sıkıyönetimi yaşadım. Baskı dönemlerini gördüm. Ama bu dönemde gazetecilere yapılan meseleyi ilk defa görüyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, saldıranlardan 3'ünün partilerine üye olduğunu, bu kişilerin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

'Cumhurbaşkanlığı sessiz kalmadı'

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırı konusunda Cumhurbaşkanlığı'nın sessiz kaldığı biçimindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Lütfullah Göktaş Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı olarak hadisenin yaşandığı gün Ahmet Hakan Coşkun'u aradım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, üzüldüğümüzü belirttik" dedi.

Göktaş, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da bilgilendirdirdiğini belirterek, "Şiddet hiçbir surette mazur görülemez. Basına yönelik çirkin saldırıları kınıyoruz. Şiddet asla tasvip edilemez" diye konuştu.