BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum! Yeni hedef neresi oldu?

‘Zeytin Dalı Harekâtı’ndaBurseya Dağı'nı teröristlerden temizleyen TSK'nın şimdiki hedefi Baflun Dağı ve Meydanki Barajı bölgesi... Genelkurmay 649 teröristin öldürüldüğünü açıkladı... TSK üç köyü daha PKK'dan temizledi... Reyhanlı'ya roket atıldı...

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) destekli Afrin'deki PKK/YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 11. güne girildi. Önceki gün kontrol sağlanan Burseya Dağı’nda temizlik sürerken, TSK tarafından güvenli üs bölgesi oluşturulması için iş makinaları desteğiyle çalışmalarına başlandı. Harekatta yeni hedefin Baflun Dağı ve Meydanki Barajı bölgesi olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı biraz önce Afrin'e yönelik gece boyunca süren operasyonlarda vurulan hedefler ve öldürülen terörist sayısını açıkladı... Kilis'e yine roket atıldı... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı ile görüştü. TSK üç köyü daha PKK'dan temizledi... Afrin'den Reyhanlı'ya roket atıldı, bir kişi yaralandı... İşte Afrin'de son durum...

15:30TSK HAVADAN 3 DİLDE BİLDİRİ ATTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin halkına yönelik 3 dilde hazırlanan bildirileri havadan dağıttı. Bildiride, bölgede bulunan terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yapılırken, "Afrin Afrinlilerindir" mesajı verildi.

14:50REYHANLI'YA YİNE ROKET ATILDI

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK üyelerince Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırıda bir kişi yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin bölgesinden atılan 2 roket, Gültepe Mahallesi'nde boş durumdaki bir evin duvarına isabet etti. 

14:30BOMBARDIMAN YENİDEN BAŞLADI

Anadolu Ajansı: Afrin'in batısındaki terör mevzilerine savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından bombardıman düzenleniyor. Sınır hattına sevk edilen çok sayıda iş makinesi bölgede çalışırken, hudut hattındaki birçok noktada güvenlik duvarı kaldırıldı.

13:40TSK'DAN NAPALM BOMBASI AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açıklama yaptı: "Hava Kuvvetlerimizce napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır..." 

13:00BİR KÖY DAHA KURTARILDI

Burseya Dağı’nın eteklerinde kurulan ve Kürt kökenli Suriyelilerin yaşadığı Kastel Cindo köyü, TSK öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonlar sonrası teröristlerden tamamen temizlendi.

12:07İKİ KÖY DAHA PKK'DAN TEMİZLENDİ

Anadolu Ajansı: TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köylerini PYD/PKK'dan arındırdı.

10:52O DAĞ BOMBALANMAYA BAŞLANDI

Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde Kilis-Hatay hudut bölgesindeki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçaklarınca bombalanırken, Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Terör örgütüne ait hedeflerden dumanlar yükselirken, top sesleri Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

10:35ÇAVUŞOĞLU LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, telefonda görüştü.

10:25KİLİS'E YİNE ROKET ATILDI CEVAP VERİLDİ

YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı bir roket, Kilis'te bir zeytinliğe isabet etti. Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytinliğe roket düşmesiyle, çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.

09:15TERÖRİSTLERİ ŞOKA UĞRATAN KARE

Terör örgütünün medya hesapları, yayınladıkları görüntülerle Raco çevresindeki tepelerin kontrolünü kaybettiklerini doğruladı. Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı.

08:40ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 649 OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." denildi. 

NEDEN BAFLUN DAĞI?: Birliklerin yeni hedefinin ise Burseya’nın güneydoğusunda, Afrin’in kuzeyinde yer alan Baflun Dağı ve bölgesi olduğu belirtildi. Obüslerle vurulan Baflun Dağı’nın ardından Meydanki Barajı bölgesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.