BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Afrin son durum TSK'dan yeni açıklama

Afrin'den son dakika haberler gelmeye devam ediyor. TSK Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2434 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Raco belde merkezini ele geçirdi.

Abone ol

Afrin'de son dakika gelişmesi. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2434 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmetçik ve OSO birlikleri Raco belde merkezini ele geçirdi, çatışmaların yer yer sürdüğü açıklandı. Öte yandan Ramadiye, Hamilek, Çemenli, Alibezanlı ve Karkin köyleri teröristlerden temizlendi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2434 oldu.

REJİM BAYRAĞI İNDİRİLDİ

RACO BELDE MERKEZİ ELE GEÇİRİLDİ: TSK ve ÖSO, Afrin'in stratejik öneme sahip Racu belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Belde merkezinde direnmeye çalışan az sayıdaki teröristle çatışmalar sürüyor. Racu'daki AA muhabirinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu belde merkezine sabahın erken saatlerinde operasyon başlattı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK SİLAH SEVKİYATI

Türkiye'nin çeşitli illerinden, Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 100'ü aşkın araçlık obüs, tank ve asker sevkiyatı yapıldı. Kilis'e ulaşan uzun askeri konvoy, güvenlik önlemleri arasında sınır hattındaki karakollara gönderildi. Konvoyun geçişi sırasında vatandaşlar da, ellerinde Türk bayraklarıyla Türk askerleri ile ÖSO mensuplarına sevgi gösterisinde bulundu.

TOPLAM 924 HEDEF İMHA EDİLDİ: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'e ait 924 hedef hava harekatlarıyla imha edildi.

Terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ, şiddetli çatışmalardan sonra belde merkezinden çekilmeye başladı. ÖSO unsurları ele geçirdikleri belde merkezinin büyük bölümünü kontrollerine alırken, az sayıdaki noktada direnmeye çalışan kadın teröristlerle yer yer çatışmalar yaşanıyor. Belde merkezinde mayın arama ve temizleme çalışmaları da sürüyor.

5 KÖY DAHA TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO, Afrin'in Ramadiye Hamilek, Çemenli, Alibezanlı ve Karkin köylerini teröristlerden temizledi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 96'sı köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 125 noktayı ele geçirdi.


Türkiye'nin çeşitli illerinden, Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 100'ü aşkın araçlık obüs, tank ve asker sevkiyatı yapıldı. 

Raco ele geçirildi rejim bayrağı indirildi! Bozguna uğradılarRaco ele geçirildi rejim bayrağı indirildi! Bozguna uğradılarRaco ele geçirildi rejim bayrağı indirildi! Bozguna uğradılarRaco ele geçirildi rejim bayrağı indirildi! Bozguna uğradılarHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Kilis'e ulaşan uzun askeri konvoy, güvenlik önlemleri arasında sınır hattındaki karakollara gönderildi. Konvoyun geçişi sırasında vatandaşlar da, ellerinde Türk bayraklarıyla Türk askerleri ile ÖSO mensuplarına sevgi gösterisinde bulundu.