BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Tutukluk yapan silahını düzeltmeye çalışırken...

ADANA'da cadde üzerinde pompalı av tüfeğiyle 16 el havaya ateş eden Aydın Gültekin (22), 17'nci atışında tutukluk yapan silahını düzeltmeye çalışırken kazara kendini başından vurarak hayatını kaybetti.

Abone ol

Adana'da caddede havaya rastgele ateş ettikten sonra silahına doldur boşalt yaptığı sırada kazara kendini başından vuran genç yaşamını yitirdi. Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi 27 Mayıs Caddesi'ndeki meydana geldi.

İddiaya göre, cadde boyunca pompalı av tüfeği ile 16 el havaya ateş eden Aydın Gültekin, 17'nciyi de ateşlemek istedi ancak silah tutukluk yaptı. Düzeltmek için doldur-boşalt yaptığı sırada silahın ateş alması sonucu Gültekin, başından yaralandı. Silah seslerini duyan ve çatışma çıktığını zanneden vatandaşlar, dışarı çıktıklarında ise bir kişinin yerde yattığını gördü.

Yaralının yanında bir adet pompalı av tüfeği olduğunu görenler durumu polise ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, çok kan kaybettiği belirtilen Gültekin'in öldüğü belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede av tüfeğine ait 17 adet boş kartuş bulundu. Çevrede ise herhangi bir isabete rastlanmadı. Polisin ilk incelemesi ve görgü tanıklarının ifadeleri sonucunda, Gültekin'in 16 el havaya ateş ettiği, silah tutukluk yapınca da kazara kendisini vurduğu belirlendi. Gültekin'in cesedi polis ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.