BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıp hırsızlığının sırrı çözüldü

Adli Tıp'ta hırsızlık yapan zanlı yakalandı

Abone ol

Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleşen hırsızlık olayının zanlısı yakalandı. Zanlının, sebil takmak bahanesiyle kuruma giriş yaptığı ve bir çalışanın çantasındaki ziynet eşyaları ile cep telefonu ve cüzdan çaldığı öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; elinde metal metre ve bazı malzemelerle Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Daire Başkanlığı'na gelen Gürsoy E.(31), "Burayı boşaltın, silikon sıkıp su sebili takacağım. Kokudan rahatsız olursunuz. Dışarı çıkın." diyerek bazı odaların boşaltılmasını sağladı. Önce Kimya İhtisas Daire Başkanı Doç. Dr. Mahmut Aşırdizer'in odasına giren Gürsoy E., Doç. Dr. Aşırdizer'i odadan çıkarttı ve bir süre içeride yalnız kaldı. Buradan Aşırdizer'in ceketinin cebindeki cüzdan, cep telefonu gibi malzemeleri alan Gürsoy E., bir kadın çalışanın çantasında bulunan ziynet eşyalarını da alarak geldiği gibi dışarı çıktı.

HIRSIZI GÜVENLİK KAMERALARI YAKALATTI

Hırsızlığın ortaya çıkması üzerine polis alarma geçti. Yapılan çalışmaların ardında güvenlik kameralarından bindiği otomobilin plakası belirlenen zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı. Avcılar'da düzenlenen operasyonda, Gürsoy E., kaçtığı kiralık otomobilin içerisinde Cihan A. sahte kimliğiyle yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Gürsoy E. sorguya alındı. Yapılan araştırmada, zanlının Ankara Sincan Cezaevi'nden 22 gün önce izne ayrıldıktan sonra firar ettiği belirlendi. Hırsızlık suçundan 25 ayrı sabıkası bulunduğu öğrenilen Gürsoy E.'nin Adli Tıp Kurumu'ndan çaldığı kredi kartlarından bazılarını kullandıktan sonra attığı anlaşıldı. Ayrıca çaldığı ziynet eşyalarını bir kuyumcuya sattığı da belirlendi.

İDDİALAR YALANLANDI

Emniyet yetkilileri konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Bugün medyaya yansıyan haberlere göre, Kaşif Kozinoğlu'ndan alınan örneklerin inceleneceği laboratuarda gerçekleştirildiği öne sürülmüştü. Yazılı açıklama yapan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ise, 'Kaşif Kozinoğlu'nun ölüm nedenini belirleyecek materyallere müdahale edilmiş olabileceğine ilişkin' iddiaları yalanladı.