BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  SEÇİM

Abdullah Öcalan o ismi istiyor

4 Nisan'da İmralı'yı ziyaret eden HDP heyeti, vekil listesini Abdullah Öcalan'la paylaştı. İddiaya göre Öcalan, Hatip Dicle'nin de vekil yapılmasını istedi.

Abone ol

HDP'nin milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etmeden önce İmralı Adası'na giderek Öcalan'la paylaştığı ve tavsiyeler aldığı iddia edildi. İddiaya göre Öcalan Hatip Dicle'nin de vekil olmasını istedi.

Milliyet muhabiri Namık Durukan, HDP'nin milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etmeden önce İmralı'ya gidip Öcalan'la paylaştığını iddia etti. Heyetin çözüm sürecinde gelinen aşama konusunda Öcalan'ı bilgilendirirken adaylar konusunda ise görüş ve değerlendirmesini aldığı öğrenildi.

Heyetin İmralı'ya gittiği doğrulanamazken, heyette HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın yer aldığı, diğer üyelerin kimliğinin öğrenilemediği belirtildi.

Görüşmede Öcalan’ın daha önce aday olmayacağını açıklayan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle başta olmak üzere bazı isimlerin aday olmasını istediği öne sürüldü.

Dicle’nin adaylığı konusunun bugün netleşmesi beklenirken, KCK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın durumu henüz belirsizliğini koruyor.

ALTAN TAN İÇİN HDP'YE BASKI

Öte yandan HDP içinden kulis bilgileri aktaran muhabir, yaptığı açıklamalarla partide sıkıntı yarattığı öğrenilen ve bu nedenle aday gösterilmediği belirtilen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın aday yapılması için partiye çok sayıda tepki mesajı geldiğini iddia etti.

Tan için sosyal medyada kampanya başlatılırken bazı Kürt grupları, HDP Genel Merkezi’ne mektup göndererek Tan’ın "farklı perspektifiyle Kürt ve Türk siyasetine renk katan bir kişilik olduğu" belirtip tekrar aday gösterilmesini talep ettikleri vurgulandı.

Aday gösterilmemeleri şaşkınlıkla karşılanan Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan, Muş Milletvekili Demir Çelik, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da tekrar aday gösterilmeleri için seçim bölgelerinden parti yönetimine yoğun talepler geldiği öğrenildi.