BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül İsrail'e süre verdi

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Büyükelçisi"ne yapılan ayıbın düzeltilmesi için İsrail'e bu akşama kadar süre verildiğini açıkladı.

Abone ol

Gül, “Akşama kadar sorun çözülmezse Büyükelçi yarın döner” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’le yaşanan gerilimle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a gösterdiği tavrı “Ne yaptığını bilmez bir adamın yaptığı iş” diye nitelendirdi.

Gül, “İsrail’in ayıbını düzeltilmesi için akşama kadar süre verildiğini” açıkladı.

Gül, “Bu akşama kadar düzeltirler düzeltirler, düzeltmezlerse Büyükelçimiz yarın ilk uçakla Türkiye’ye döner” dedi.
Büyükelçi Çelikkol gelince önce bilgilendirme yapılacağını söyleyen Gül, “Önce istişare yapılır sonra değerlendiririz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, “İsrail sorumludur. İsrail yetkililerinin bunu düzeltmelerini bekliyoruz” dedi.

İki ülke arasında savunma konusundaki işbirliğinin hatırlatılması üzerine Gül, “Kimseye bağımlı değiliz. Bunu İsrail’in düşünmesi lazım” dedi.

Gül, “İsrail’le neden hep gerginlik yaşanıyor?” sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Bunu israil düşünsün, niçin kendilerini bölgeden ve dünyadan dışlatıyorlar.”

'Alçak koltuk' skandalının mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, tavrının yanlış olduğunu kabul etmiş, "Yabancı büyükelçileri hor görmek tarzım değil. gelecekte diplomatik anlamda daha kabul edilebilir şekilde duruşumu netleştireceğim" açıklamasını yapmıştı. Ayalon "özür" kelimesini kullanmaktan kaçındı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, açıklamanın bir özür olarak kendisini tatmin ettiğini söylemişti.