BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül çocukluğuna döndü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da esnafı ziyaret etti ve kendisine armağan edilen topaçı çevirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da cuma namazının ardından, tarihi kent merkezi Ulus ve civarında incelemelerde bulundu ve esnafı ziyaret etti. Şifalı taş dükkanı ve köfteciyi ziyaret eden Gül'e topaç, çakı ve tespih armağan edildi. Çocukluğunda çok iyi topaç çeviren Cumhurbaşkanı Gül yürüyüş sırasında da bunu göstererek, kendisine hediye edilen topaçı önce ipe sardı, ardından da çevirdi.



Cuma namazını Ahi Elvan Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında bekleyen çocuklarla sohbet etti. Daha sonra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile vatandaşlarla tokalaşarak bir süre yürüyen Gül, şifalı olduğuna inanılan taşları satan bir esnafla konuştu.  

Bir başka dükkanın önünde gramofon gören Gül, gramofondan müzik dinledi. Cumhurbaşkanı Gül'e bir esnaf tarafından çakı, eşi için kolye ve tespih de armağan edildi. Buradaki bir nalbur dükkanının sahibinin çocuğuyla da şakalaşan Gül, “Emin Usta” adlı köfteciye giderek, yemek yedi. Gül'e buradan ayrılışında bir topaç hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül, armağan edilen topacı çevirdi.

POLİTİKACILAR GELİRDİ AMA...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün köfte yediği dükkanın sahibi olan Emin Güven, Cumhurbaşkanı Gül'ün tavsiye üzerine dükkanına geldiğini söyledi. Gül'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güven, “Kimin tavsiyesiyle geldiğini bilemeyeceğim ama bakanlardan filan zaten geliyorlar, büyük bürokratlardan geliyorlar, herhalde onların tavsiyesi olmuştur” dedi.

DÜKKANIMIZ İÇİN İLK

Gül'ün ızgara köfte ve salata yediğini belirten Güven, Cumhurbaşkanı'nın geleceğinden haberlerinin olduğunu, 2 gün önce yer ayırtıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi için önce bir hazırlık yaptıklarını, ancak daha sonra “doğal olması için” dükkanı tekrar “eski haline çevirdiklerini” aktaran “Emin Usta”, "İlk kez bir cumhurbaşkanı dükkanımıza geliyor. Heyecanlandık, ama Türkiye'nin Cumhurbaşkanı tabii, o kadar heyecan olacak” sözleriyle Gül'ün ziyaretinin dükkanları için bir “ilk” olduğunu vurguladı.

ODUN ÜZERİNDE KESTANE...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “odun üzerinde kestane” de yaptıklarını anlatan Güven, “Cumhurbaşkanı, köftesini yedikten sonra yanına çağırdı ve teşekkür etti. Biraz sohbet ettik. İşlerimizin nasıl olduğunu sordu” diyerek, Gül'ün dükkanını ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Güven, “Bazı esnaftan bu bölgeye fazla müşteri gelmediği yönünde bazı şikayetlerin geldiğinin” ifade edilmesi üzerine de “Yok, ben böyle bir şey söylemedim. Şikayetim yok, işler iyi Allah'a şükür. İşini kaliteli yaptığın sürece işin iyi olur” diye konuştu.